Foto: Telegram

Delegaciju od oko 400 članova, koliko će uz predsjednika Đinpinga stići u Beograd, dočekaće srpski MIG avioni koji će njihov avion dopratiti od granice do aerodroma, gdje će ga dočekati počasna Garda. Određeno je preko 3 hiljade policajaca koji će obezbjeđivati događaj

Zvanična posjeta predsjednika Kine Si Đinpinga, koji će 7. i 8. maja boraviti u Srbiji, biće organizovana na najvišem nivou, a prema unaprijed određenim pravilima, vodilo se računa o svakom detalju - kako u protokolarnom dijelu tako i u bezbjednosnom smislu.
 
Delegaciju od oko 400 članova, koliko će uz predsjednika Đinpinga stići u Beograd, dočekaće srpski MIG avioni koji će njihov avion dopratiti od granice do aerodroma, gdje će ga dočekati počasna Garda Vojske Srbije. Osim počasnog dijela, određeno je preko 3 hiljade policajaca koji će obezbjeđivati posetu kineskog predsjednika.
 
Što se umjetničkog dela tiče, pripremljen je bogat program kojim će kineskim gostima biti prezentovana kultura, tracicija i običaji Srbije, pa će biti upriličen nastup kulturno umjetničkog društva, tradicionalni doček uz cvijeće, a duž rute kojom će se delegacije kretati na ulicama grada već su postavljene srpske i kineske zastave.
 
Uz ispisane poruke na nadvožnjacima, biće postavljen i veliki zid sa porukom za predsjednika Kine na aerodromu.

Svečani doček biće organizovan i ispred Palate Srbija. Ovom prilikom biće potpisano i tridesetak sporazuma. Tokom ručka služiće se srpska jela i vina, a predsjednik Aleksandar Vučić će mu lično služiti srpska vina, od pjenušavca do dezertnog, najvećim dijelom autohtone srpske sorte, prenose mediji.
 
Za predsjednika Kine biće upriličen i muzički program, a pjevaće devojka iz Srbije pjesmu "Moja domovina i ja" na kineskom, a hor "Čarolije" pjesmu Prelijepi cvijet jasmina, takođe na kineskom. Program će biti završen pjesmom "Ovo je Srbija".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )