Foto: Youtube / Printscreen

Najavljeni ciklon tokom prvog dijela petka intenzivno djeluje na vrijeme u cijeloj zemlji. Noćas je jako nevrijeme zahvatilo Split te je u kratkom vremenu palo oko dvadesetak litara kiše po metru kvadratnom.

Noćas je duvalo umjereno do jako jugo, ali je tokom jutra na moru već zaduvao zapadni vjetar koji se brzo širi prema jugu te će sljedećih sati postepeno okretati na jaku tramontanu.
 
Oko 10 sati jaka grmljavina i nevrijeme zahvatili su područje od Drniša do Zamosorja gdje je bilo jačih pljuskova, a između Sinja i Dugopolja zabilježena je i jak grad, piše "Dalmacija danas".
 
Grad je ponegdje zabijelila tlo s nekoliko centimetara leda. U vrijeme pisanja članka vrlo jako nevrijeme s jakim gradom zahvatilo je područje između Dugopolja i Biska.
 
Takođe, drugo nevrijeme postepeno se širi prema Solinu i istočnim dijelovima Splita. Temperature vazduha su visoke za dio godine, te su jutros ponegdje dostigle čak 20 stepeni.
 
Silovito nevrijeme zahvatilo je brzu cestu Solin - Klis, a zbog nevremena dio automobila čeka u tunelima da se nevrijeme smiri. Znatno je svježije u Zagori gdje su temperature većinom od 10 do 12 stepeni, prenosi "Index".

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )