Foto: Agencije

On je rekao da izvještavanje, koje su gurale separatističke snage i nacionalistički političari u ruskoj vladi, nije ostavilo Putinu drugog izbora osim da pokrene "ograničenu invaziju"


Zbog redukovanog broja objava na Facebook za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte besplatnu aplikaciju cafe.ba ! Klikom OVDJE !
 

Silvio Berluskoni (Berlusconi), bivši premijer Italije, rekao he da Vladimir Putin "gurnut" u sukob, što se protumačilo kao opravdanje ničim izazvane i brutalne invazije na Rusije na Ukrajinu. 
 
Berluskoni je rekao kako su ruske trupe trebale zamijeniti ukrajinsku vladu "pristojnim ljudima" a potom da odu. Ne treba zaboraviti da je trostruki italijanski premijer dugogodišnji saveznik Vladimira Putina.
 
Očekuje se da će ovog vikenda njegova stranka preuzeti vlast kao dio desničarske koalicije na opštim izborima u Italiji.
 
- Narativ u kojem se navodi da ukrajinska vlada "kolje" ljude koji govore ruski na istoku zemlje kreirali su mediji u Moskvi, rekao je Berluskoni italijanskoj televiziji.
 
On je rekao da izvještavanje, koje su gurale separatističke snage i nacionalistički političari u ruskoj vladi, nije ostavilo Putinu drugog izbora osim da pokrene "ograničenu invaziju".
 
- Putina je gurnulo rusko stanovništvo, njegova partija i njegovi ministri da izmisli ovu specijalnu operaciju. Trupe je trebalo da uđu, stignu do Kijeva za sedam dana, zamijene vladu Zelenskog pristojnim ljudima i nedjelju dana kasnije da se vrate. Umjesto toga, naišli su na neočekivani otpor, koji je potom hranjen svim vrstama oružja sa Zapada - rekao je Berluskoni. 
 
Njihovo poznanstvo i druženje datira više od deset godina, pa su tako 2012. godine bili zajenddo na skijanju u ruskom gradu Sočiju.
 
U aprilu je, međutim, osudio sukobe i rekao da je "duboko razočaran i tužan" zbog Putinovog ponašanja, dodajući da su "masakri civila u Buči i drugim mjestima pravi ratni zločini". Lider stranke "Forca Italia" trenutno vodi kampanju kao dio desničarske koalicije uoči opštih izbora u nedjelju.
 
Njegova stranka desnog centra je mlađi partner alijanse, čiji su osnivači tvrdo desničarska Braća Italije Đorđije Meloni i populistička partija Lega Nord Matea Salvinija. Ankete su pokazale da će blok osvojiti većinu.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )