Foto: Twitter

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u sklopu akcije "Square", na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Pala i Istočnog Starog Grada i dalje pretresaju poslovne i stambene objekte i pokretne stvari, te privremeno oduzimaju dokumentaciju na više od 40 lokacija, saopšteno je iz SIPA.

Kako su dodali, sumnja se da je na području Kantona Sarajevo i šire, od 2009. godine do danas, organizovana grupa ljudi, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, preduzimala nezakonite radnje zloupotrebljavajući svoj položaj i krivotvoreći dokumentaciju  na način da je falsifikovala vlasništvo nad zemljištem, prometovala većim brojem nekretnina,  kojima se na području Kantona Sarajevo, u skladu nije moglo prometovati, čime su stekli veliku protivpravnu korist.
 
"Te radnje su članovi grupe realizovali uz pomoć i uključivanje nekoliko advokata i notara na osnovu čega su vršeni upisi nad vlasništvom drugih lica koja nisu stvarni vlasnici  i takve preprodavali trećim licima", naveli su iz SIPA i dodali da je do sada blokirana i privremeno oduzeta veća količina novca.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )