Foto: N1/Anadolija

Fudbalski klub Široki Brijeg oglasio se na zvaničnoj Facebook stranici i poručio kako je čak šest igrača koji su igrali u subotu protiv FK Sarajevo u 11. kolu Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase pozitivno na koronavirus.

Istakli su iz Širokog Brijega kako je "uz onih 12 igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaciju, današnje testiranje potvrdilo kako su jedan član stručnog štaba i čak šest igrača FK Široki Brijeg, a koji su nastupili u derbiju 11. kola Premijer lige BiH protiv FK Sarajevo na Koševu, pozitivni na koronavirus".

Iz Širokog Brijega tražit će odgađanje naredne dvije utakmice od Fudbalskog saveza BiH.

"Iako je FK Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku ekipu i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgađanjem utakmice.

Svjesni svega bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo FK Široki Brijeg, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i uprave, tako i suparničkih igrača i uprave, sudija i svih ostalih koji učestvuju u organizaciji utakmica", saopštili su iz Širokog Brijega i dodali:

"FK Široki Brijeg trenutačno ima samo šest igrača iz seniorske ekipe na raspolaganju za treninge i utakmice koje slijede. Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego tražiti odgađanje sljedeće dvije utakmice (FK Velež Mostar u 1/8 finala Kupa BiH i FK Tuzla City u 12. kolu Premijer lige BiH) u nadi kako će nadležni napokon 'progledati' – u interesu fudbala i zdravlja igrača."

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )