Foto: Srpskainfo/ MILAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Epidemiološka situacija u Srbiji trenutno je vrlo kompleksna pošto i dalje bilježimo veliki broj novozaraženih, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da je važno da, ipak, taj broj ne raste dramatično već se održava na određenom nivou.

Nadamo se da će ukoliko budemo nastavili da se pridržavamo mjera narednih dana ili nedjelju dana taj broj krenuti da pada – rekla je Brnabić na onlajn konferenciji u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) povodom predstavljanja rezultata godišnjeg istraživanja.

Navela je da se borba sa korona virusom i posljedicama koje ostavlja nastavlja i dodala da će tako biti i u u prvoj polovini naredne godine.

– Očekujemo da će i u prvoj polovini 2021. biti nastavka borbe i sa virusom i posljedicama i za ekonomiju i za privredu – rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila predstavnicima AmChama, odnosno kompanijama što su zadržali zaposlene i svojim aktivnostima pomogli privredi u Srbiji i zdravstvenom sistemu, ali i drugim institucijama.

Ukazala je da se veliki dio onoga što je pokazalo njihovo istraživanje poklapa sa zacrtanim prioritetima Vlade.

Brnabić je dodala da se nastojalo u tome da se situacija izazvana pandemijom drži pod kontrolom i da ne dođe prije svega do velikog pada zaposlenosti, ali i da se sačuva zdravstveni sistem.

– Danas sa velikom sigurnošću mogu da kažem da će Srbija ovu godinu završiti sa najboljim reuzultatima u Evropi i sa najmanjim padom, od minus jedan odsto BDP možda i nešto manje, ali i da ćemo zahvaljujći svim mjerama moći to da nadoknadimo 2021. i da idemo 2022. u brzi rast – rekla je premijerka.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )