Foto: ANDREJ CUKIC

Crvena zvezda je uspjela da sa igračem manje dođe do remija u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope. Beograđani su u odličnoj utakmici odigrali 2:2 protiv Milana i tako su nagrađeni za veliku borbenost tokom meča i produžili nadu da mogu proći dalje.

Rosoneri su pokazali koliko su opasni u tranziciji i lako su dolazili do šansi pred golom domaćeg tima gdje su iskoristili velike greške u odbrani, posebno Radovana Pankova. Iako su igrali bez nekoliko članova startne postave,  igrači Milana su pokazali zašto se ove sezone bore za skudeto i kaznili su propuste u igri beogradskog tima. Ipak, Zvezda je uspjela da im parira trkom i borbenošću i na kraju su izborili zaslužen remi.

Milan je u prvih 45 minuta bio puno konkretniji rival. Italijanski klub je bio odličan u tranziciji i stvarao je velike probleme Zvezdinoj odbrani posebno po desnoj strani gdje su bili Radovan Pankov i Marko Gobeljić.

Italijani su u prvih 12 minuta dva puta zatresli mrežu beogradskog klub,a ali se rezultat nije mijenjao jer se u oba slučaja oglasila VAR soba. Prvi gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije Kastiljeha, a drugi jer je Teo Ernandez igrao rukom.

Zvezda se tek nakon drugog poništenog gola pokrenula pa je Radovan Pankov pokušao nakon kornera. Domaći tim je zatim imao još jednu šansu. Ivanić je izašao ispred Donarume koji je sjajnom intervencijom spriječio gol.

Velike probleme Zvezdinoj odbrani pravili su Rebić i Kastiljeho koji su iskoristili svoju brzinu i zadavali su probleme. Upravo je hrvatski internacionalac imao još jednu šansu kada je na sreću Beograđana poslao loptu preko gola.

U timu Zvezde najraspoloženiji je bio Mirko Ivanić. On je pokušao i u 28.minuti a ponovo je uspješan bio Donaruma. Čuvar mreže Milana se istakao i u 31.minuti nakon pokušaja Bena.

U finišu prvog dijela Milan je krunisao svoju konkretniju igru i zbunjenost Zvezdine odbrane. Kastiljeho je uspio da uputi loptu u šesnaesterac, gdje je Pankov loše reagovao i savladao Milana Borjana i poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Na startu drugog dijela sjajna kontra Crvene zvezde. Ivanić je uposlio Bena koji je previše komplikovao a onda se opet istakao Donaruma. Beograđani su svoju inicijativu krunisali golom.

Milunović je odlično pronašao Ivanića , koji je proslijedio lopti do Falčinelija. Italijan je šutirao a Romanjoli je igrao rukom. Odgovornost je preuzeo Gelor Kanga i pogodio za 1:1.

Zvezda je nakon toga nastavila da pritiska rivala, čak je i prijetila da pređe u vođstvo a onda je uslijedila tranzicija gostiju iz koje su došli do penala.

Teo Ernandez je sjajno istrčao, Pankov je bio neoprezan i grčki sudija je pokazao na penal koji je izveo upravo oboreni igrač i donio novu prednost Milanu.

Nakon toga italijanski tim je iskusno spustio ritam, ne dozvoljavajući Zvezdi da opasnije zaprijeti i čekali su svoju šansu. Rodić je u 75.minuti zaradio drugi žuti karton pa je Zvezda ostala sa igračem manje na terenu, pa će tako Beograđani u revanšu narednog četvrtka biti bez njega i Milunovića.

Bakajoko je u 87.minuti pokušao da iznenadi rivala ali je njegov udarac izblokiran. Isto tako je u sudijskoj nadoknadi pokušao Milan Pavkov. I nakon toga je lopta otišla u korner nakon kojeg je Pavkov glavom pogodio mrežu za 2:2 i veliko slavlje u beogradskom timu.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )