Foto: SPORTSPORT.BA/ USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Radnik je na krilima Milana Vušurovića došao do izuzetno važne pobjede protiv ekipe Mladosti Doboj Kakanj 3:1, kojom se bodovno izjednačio sa rivalom na tabeli Premijer lige BIH.

Vušurović je odigrao sjajan meč postigao je dva gola i imao još dvije velika šanse u drugom dijelu. Bio je Crnogorac neuhvatljiv za odbranu gostiju, a uradio je veliki posao i u defanzivi gdje se često vraćao da pomogne saigračima.

Ipak, krilni igrač ističe da je najbitnija činjenica da je ekipa slavila u veoma značajnom meču.

– Znali smo kakav pritisak donosi ovaj duel i kakvu važnost ima za obje ekipe. Zbog toga je ova pobjeda veoma značajna. Uspjeli smo da savladamo direktnog rivala u borbi za opstanak, bodovno se izjednačimo sa njim i da iz dva meča osvojimo četiri boda čime možemo da budemo zadovoljni. Da nam je to neko ponudio na startu sigurno bi prihvatili. Nikad ne gledam lični učinak već je bitan samo rezultat tima. Postigao sam dva gola, ali je najvažnije da je Radnik osvojio tri boda i to je ono što me raduje. Naravno lijepo je kad postigneš golove, ali ako ekipa ne slavi onda to nije ono pravo- istakao je Vušurović.

U duelu protiv Mladosti, Radnik je odigrao odlično prvo poluvrijeme. Bijeljinski tim je u potpunosti dominirao terenom a pokazali su da su i odlično pripremljeni za nastavak lige. Puno trčanja, jakih duela pokazuju da bijeljinski tim sa pravom računa na opstanak.

– Imali smo odlične pripreme iako nas vrijeme nije služilo ni ovde ni u Hercegovini. Uprkos tome odradili smo sve dobro, a znao sam da će golovi doći. Ono što je bitno pojačali smo se u defanzivi. Novi momci su donijeli energiju na svim pozicijama i sad nakon ovog trijumfa sa puno više optimizma gledamo prema nastavku takmičenja. Ova ekipa sigurno ima kvalitet da izbori opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Sad je tu još ugroženih klubova i svaki meč će da bude bitan.

Zajedno sa Miladinom Filipovićem, Vušurović je često probijao po lijevoj strani gdje Mladost nije imala rješenja. Bijeljinski tim je iskoristio činjenicu da je rival nastupio bez klasičnog desnog beka i napadao je po toj strani.

-Zaista ne bih izdvajao nijednog pojedinca. Odigrali smo timski veoma dobro i svi koji su igrali dali su veliki doprinos, od golmana Bilobrka do napadača Karića. Eto kad već spominjem našeg napadača da kažem da nosi veliki udio za moje golove. Od četiri gola koja sam postigao on je bio asistent u tri situacije što pokazuje koliko radi za saigrače i ekipu. Sa Filipovićem se odlično razumijem, već na početku meča smo osjetili da je ta desna strana Mladosti ranjiva i nastojali smo da to iskoristimo. Na kraju je sve ispalo veoma dobro za nas tako da smo na kraju zasluženo slavili – poručio je Vušurović.

U narednom kolu za kraj ovog drugog ciklusa Radnik gostuje u Banjaluci. Bijeljinski tim je upravo golom Vušurovića došao do pobjede u prvom duelu.

– Borac je veoma kvalitetan tim, ali sigurno je da nećemo sa bijelom zastavom da idemo u Banjaluku. Želimo da odigramo što bolje i pokušamo doći do povoljnog rezultata. Dobro otvaranje sezone nam je donijelo samopouzdanje za nastavak- istakao je na kraju krilni igrač.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )