Foto: NAIL ART/YOUTUBE

Stiglo je proljeće, a s njime su u trendu i jarke boje laka na noktima. I koliko god one lijepo izgledale na rukama, njihovo skidanje može biti prava muka, osobito nakon što s acetonom nikako ne možete maknuti mrlje koje je ostavio jak pigment iz boje.

Rješenje koje se nameće je opet nalakirati ih, ali ako biste željeli imati prirodne nokte tu je genijalni savjet kozmetičarke i umjetnice za nokte Betine Goldstein. Sve što vam treba je pasta za izbjeljivanje zubi, prenose 24sata.

Zeleni i plavi lakovi su prekrasni, ali često ostavljaju mrlje. Zbog toga ona na svaki nokat istisne izbjeljujuću pastu za zube i utrlja je vlažnom pamučnom blaznicom.

– Trljajte nokte dok više ne vidite mrlju. Nakon nekoliko minuta lak bi se odmah trebao podići – to je zato što većina pasti za zube sadrži etil acetat, otapalo koje može razgraditi lak (a takođe ga ima u većini sredstava za uklanjanje laka) – objasnila je Betine.

Ipak, upozorava da pasta za zube nakon nekoliko minuta može lako isušiti ploču nokta. Ako vam se ne sviđa njeno agresivno djelovanje, i druge stvari mogu djelovati jednako dobro, poput  prirodnog namakanja nokta u ocat, limun ili sok od naranče. Nakon što vam se ploča nokta očisti – isperite, osušite i navlažite, podsjeća Goldstein.

Savjetuje nahraniti nokte uljem za kutikule ili kremom za ruke.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )