Foto: Crvena zvezda

Na današnji dan, prije 25 godina, odigran je jubilarni 100. vječiti derbi koji je, poslije uzbudljivog preokreta, pripao Crvenoj zvezdi rezultatom 2:1.

Đurđevdan, 1995. godine obilježila je pobjeda crveno-belih u 100. prvenstvenom susretu sa Partizanom.

Tim Ljupka Petrovića upisao se u istoriju pobjedom u jubilarnom susretu, a dres Zvezde na tom meču nosili su: Milojević, Stefanović, G. Đorović, Radmanović, Stojkovski, Bajčetić, Adžić (od 61. Živković), Krupniković, Kovačević, Petković (od 82. Perović), Sakić.

Poslije prvog poluvremena koje je završeno mirnih mreža, uslijedila je veoma uzbudljiva završnica meča, a okidač je bio pogodak Nenada Bjekovića za vođstvo gostiju u 71. minutu. A crno-bijeli su tog dana, pod komandnom palicom Ljubiše Tumbakovića, zaigrali u sastavu Pandurović, Mirković, Saveljić, Nađ, Bolić, Đurić, Tešović, Ćurčić (od 80. Trenevski), Bjeković, Ćirić, Milošević. Trener: Ljubiša Tumbaković.

Lopta u mreži Zvonka Milojevića kao da je probudila crveno-bijele koji su krenuli u potpunu ofanzivu pa je samo osam minuta kasnije Darko Kovačević, sa bijele tačke, donio izjednačenje.

Zvezdin napadač stavio je na muke Pandurovića i u 85. minutu silovitim udarcem koji je golman Partizana uspio da odbije u peterac, gdje je najspretniji bio Mitko Stojkovski i rutinskim udarcem donio potpuni preokret za slavlje crveno-bijelih pred oko 80.000 navijača.

Bila je to poslednja utakmica pred “krcatom Marakanom” jer je nedugo zatim uvedeno pravilo o ukidanju “mjesta za stajanje”, pa je kapacitet najvećeg srpskog stadiona smanjen na 53.000.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )