Foto: Savijet ministara BiH

U Sarajevu je počela sjednica Savjeta ministara na na čijem dnevnom redu je Prijedlog srednjoročne strategije upravljanja dugom BiH za period 2019-2022. godina.

Na predloženom dnevnom redu je i informacija o zaključcima i preporukama Tajeks misije stručne procjene sistema civilne zaštite u BiH, informacija o realizaciji Akcionog plana Savjeta ministara za sprovođenje Komunikacione strategije za informisanje javnosti o procesu pristupanja EU za 2019. godinu.

Ministri bi trebalo da razmatraju i izvještaj o realizaciji Strateškog plana ruralnog razvoja BiH (2018-2021) – Okvirni dokument u 2018. godini, izvještaj o sprovođenju Okvirne energetske strategije BiH do 2035. godine, kao i izvještaj o radu Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja za 2019. godinu.

Na dnevnom redu je i izvještaj o radu Direkcije za ekonomsko planiranje Savjeta ministara za 2019. godinu, te materijal pod nazivom “Ekonomski trendovi – godišnji izvještaj 2019. godine”.

Ministri bi trebalo da razmotre i izvještaj o radu Savjeta za državnu pomoć BiH za 2019. godinu, izvještaj o radu Komisije za koncesije BiH za 2019. godinu.

Na dnevnom redu 23. sjednice nalaze se i zaključak sa 9. sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji se tiče Prijedloga zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, te zaključak sa 9. sjednice Predstavničkog doma, donesen u okviru tačke “Obezbjeđivanje sredstava za sprovođenje lokalnih izbora 2020. godine”.

Savjet ministara trebalo bi da razmotri i niz kadrovskih pitanja, poslaničkih inicijativa i odgovora na poslanička pitanja.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )