Foto: cafe.ba

​Ralf Rangnik, selektor austrijske fudbalske reprezentacije, odbacio je s spiska igrača za sljedeću reprezentativnu akciju trojicu fudbalera bečkog Rapida zbog homofobnih ispada.

U pitanju su napadač Gvido Burgštaler, vezni igrač Marko Gruel i golman Niklas Hedl.
 
Oni su nakon nedavnog gradskog derbija protiv Austrije snimljeni kako uzvikuju homofobne poruke. Kažnjeni su tako što su izbačeni s reprezentativnog spiska te ih neće biti u selekciji za prijateljske utakmice protiv Slovačke 23. marta i Turske 26. marta.
 
"Takve poruke sigurno neću tolerisati dok god sam selektor. Od ranije to svi igrači vrlo dobro znaju, a njih su trojica pokazala ono protiv čega se upravo svi zajedno borimo", rekao je njemački strateg koji je prije posla u Austriji radio u Šalkeu, Hofenhajmu, Lajpcigu i Mančester Junajtedu.
 
Uz to je Rangnik naveo kako dotična trojica nisu precrtani za potencijalni odlazak na Evropsko prvenstvo tokom juna i jula u Njemačkoj.

Na EURO se Austrija nalazi u teškoj grupi D zajedno s Francuskom, Nizozemskom i još jednom reprezentacijom koja mora proći dodatne kvalifikacije, prenosi "Jutarnji".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )