Foto: srpskainfo.com

Uroš Blažić (21) koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio masakr u Mladenovcu, kada je ubio osmoro ljudi, prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu gdje će narednih dana biti podvrgnut psihijatrijskom vještačenju.

On će u narednim danima biti podvrgnut vještačenju od strane Komisije stručnjaka.
 
Podsjetimo, izdato je više naredbi za vještačenje bioloških tragova pronađenih na licu mjesta.
 
Takođe, u toku je i slijedi obavljanje značajnog broja drugih vještačenja- balističkih, traseoloških, sudsko medicinskih.
 
Uporedo, prema planu istrage, uskoro će biti započeto sa pozivanjem i ispitivanjem svjedoka očevidaca i ostalih svjedoka, a potom i oštećenih čije pozivanje će biti u skladu sa njihovim zdravstvenim stanjem i mogućnošću da daju iskaz.

Podsjetimo, Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro mještana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gdje je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara.
 
Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu i prijetio mu da ga vozi, piše Blic.
 
Sramna odbrana ubice
On je nakon masakra pokušao da opravda šta je učinio, time što je tvrdio da su ga mještani “ismijevali”.

– Osjećao sam podsmijeh, ruganje i ismijavanje. Mještani su stvarali zavjeru protiv mene – ispričao je Blažić.
 
Ispričao je i kako su navodno mještani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je “kriminalac”. On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole.
 
Kako je ispričao, djeca su ga ismijavala jer je tamnije puti i nisu željeli da se druže sa njim.
 
– Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol – rekao je Blažić.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )