Foto: Srpskainfo

Policijska uprava Gradiška podnijela je izvještaj protiv policajca Danijela G. zbog sumnje da je učestvovao u fingiranju saobraćajne nesreće.

U PU Gradiška su rekli da je izvještaj podnesen protiv pet osoba koje se sumnjiče da su zajedno, 25. jula prošle godine, u mjestu Dušanovo kod Gradiške, počinili krivična djela ,,Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” i ,,Prevara u osiguranju“.

– Danijel G. iz Gradiške, policijski službenik Policijske stanice Nova Topola, se sumnjiči da je počinio krivično djelo ,,Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ u sticaju sa krivičnim djelom ,,Prevara u osiguranju“ na način da je tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka pomogao u fingiranju saobraćajne nesreće M.V, N.V, M.P. i A.D. svi iz Gradiške koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo ,,Prevara u osiguranju“ – rekla je portparol PU Gradiška Vesna Vučić.

Izvršenjem pomenutih krivičnih djela, osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 10.040 maraka, a osiguravajućem društvu iz Bijeljine pričinili materijalnu štetu u istom iznosu.

Vučićeva je rekla da će protiv policijskog službenika Policijske stanice Nova Topola u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima i Pravilnikom o disciplinskom postupku biti pokrenut unutrašnji postupak.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )