Foto: Blic.rs

Pjevač Sloba Radanović nedavno je bio svjedok incidenta koji se dogodio u jednoj teretani na Novom Beogradu, a zahvaljujući njegovoj reakciji nasilnik je udaljen iz teretane, a djevojka je spasena potencijalno daljeg nasilja.

Nedugo nakon ovog incidenta Sloba je govorio uopšteno o nasilju, te o situacijama kojima je on svjedočio.

– Ne možemo biti nijemi na nasilje. Ušao neki đavo u ljude, svaki dan momak prebio djevojku… Ja sam imao situaciju nekoliko puta da vidim tako nešto i uđem, umiješam se. Imao sam situaciju i da djevojka brani osobu koja je tuče, ali to nije razlog da ne pokušaš da spriječiš – istakao je Sloba.

Pjevač je nedavno objavio novi album “Momak iz provincije” koji je, kako kaže, već ostvario veliki uspjeh kod publike.

– Drago mi je što sam učestvovao u svakoj pjesmi, ne samo kao pjevač, već i kao autor. Ne mogu da izdvojim najdražu, ali mi je “Momak iz provincije” nekako… I balade su se izdvojile – rekao je pjevač  u Jutarnjem programu televizije Pink.

Podsjetimo, Sloba Radanović bio je prisutan 8. jula u teretani u kojoj je muškarac U.R. (19) fizički napao radnicu. Upravo je Radanović bio taj koji je izvjesnog dečka U.R. sklonio od djevojke i izveo iz teretane.

Tim povodom kontaktirali smo Slobu, koji nam je tada rekao da njegov potez nije junački i da niko ne treba da bude slijep na nasilje.

– Bio sam u drugoj sali kada sam čuo neki vrisak. Došao sam do tog pulta, nisam znao šta se dešava. Momak je stakao na sredini, nastavio je da viče na radnice. Ja sam prišao i izvukao ga napolje. Tek sam poslije saznao da je on prije toga nasrnuo na radnice, što sam kasnije vidio i na snimku – rekao je nakon incidenta Sloba.

– Ne smatram da je potez junački, nego normalan, i da na nasilje ne smijemo ostati slijepi. Krivo mi je što nisam ranije naišao – poručio je Radanović, piše Telegraf.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )