Foto: Printscreen

Slonovi su inteligentne, snažne i impresivne životinje koje kada nešto odluče uraditi, one to i urade. Jedan slon je na Tajlandu zaustavio saobraćaj na auto-putu, te je prevrnuo vozilo.

Nesvakidašnji događaj je zabilježen u zaštićenom području "Kao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary" na Tajlandu.
 
Na videu se vidi kako slon prilazi automobilu, potom surlom "ispituje" vozilo, nakon čega ga počinje gurati. Ogromnu snagu je slon iskoristio da prilično lako nagne, a potom i prevrne automobil. Očevici su snimili ovaj incident te su pozvali zvaničnike zaštićenog područja u pomoć. Oni su potom udaljili slona te pomogli vozaču da izađe iz vozila.  

Razlog zbog kojeg je slon odlučio prevrnuti automobil ostaje misterija. Lokalni mediji pišu da je možda bio u potrazi za hranom, ali američki mediji navode da je životinja izrevoltirana jer je vozač nije namjeravao propustiti da prijeđe cestu.
 
Slonovi lako mogu usmrtiti ljude. Statistika indijskog ministarstva za šume, okolinu i klimatske promjene pokazuje da su slonovi u ovoj zemlji usmrtili 3.310 ljudi između 2014. i decembra 2020. godine.
 
"Kao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary" se nalazi na istoku Tajlanda, "najmanje je oštećena nizijska šuma u blizini Bangkoka i ujedno najplodnija na istoku", prenosi "SuperCar".
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )