Foto: srpskainfo

Kristijan Šmit, koga institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, potvrdio da će se obratiti na sjednici Generalne skupštine UN ovog aprila.

Gostujući u programu N1, Šmit je, govoreći o Rezoluciji o Srebrenici koja se priprema u Generalnoj skupštini UN izjavio kako “razumije da se ne radi o gledanju unazad, nego da je nešto za budućnost da se nešto slično ne ponovi”.
 
-Ono što želim ukloniti sa stola je strah bilo koga da će Republika Srpska kao entitet nestati. Ne, uopšte. Ja sam garant opstanka i Federacije BiH i Republike Srpske, i Brčko distrikta i BiH. Bilo ko ko želi da ukine Republiku Srpsku, mora da se suoči sa mnom. Ja moram braniti Dejtonski sporazum i ono što je u njemu navedeno. Nema straha, ja sam jedan od onih koji će prvi krenuti braniti strukture. Što se tiče Rezoluciuje UN, mislim da ima dovoljno vremena da se o tome razgovara – rekao je Šmit.
 
Na pitanje da li će se obratiti na sjednici Generalne skupštine UN u Njujorku, Šmit je odgovorio potvrdno.
 
-Obratiću se na sjednici Generalne skupštine UN. Podnijeću izvještaj o pomacima u smislu EU integracija i takođe ću podnijeti izvještaj o preprekama koje vidim. Takođe ću govoriti o propustima koje smo napravili u smislu povratka izbjeglica. Omladina odlazi, možemo izgubiti cijelu generaciju – rekao je Šmit.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )