Foto: Info Bijeljina/Glassrpske.com

Izlozi gradskih butika mame kupce istaknutim natpisima o popustima i do 70 odsto, a talas sniženja prazni police prodavnica.

Prema riječima trgovaca, sniženje će trajati do kraja marta, sve dok i posljednji artikli ne budu prodati, a ljubitelje šopinga uskoro očekuje još jedan krug sniženja.

- Muške jakne, koje su koštale 130 KM i 210 KM, snižene su na 30 KM. Ženske jakne se mogu pronaći za 30 do 60 KM, dok kaputa ima po 40 KM. Suknje se mogu naći za 10 KM - rekla je ova prodavačica.

Ona je dodala da su kupci veoma zadovoljni cijenama, te da pored jakni i kaputa veoma često pazare džempere i farmerke.

- Džemperi su sniženi na 12,95 KM, a oni koji su trenutno skuplji u posljednjem krugu biće sniženi na pomenutu cijenu. Farmerke se kreću od 12,95 do 19,95 KM. Školarci najčešće kupuju dukseve koji su sniženi na 12,95 i 9,95 KM. Oni koji još nisu pazarili, dukseve će moći u sljedećem talasu sniženja da kupe po 6,96 KM - rekla je Jovićeva.

Banjalučanka Jadranka Milanović, koju smo zatekli u kupovini, kaže da je za 80 KM kupila jaknu, džemper i pantalone.

- Nekada su sniženja bila samo privid, ali sada se zaista može mnogo toga pazariti za malo novca. Ove godine su cijene bile kao na sniženjima u inostranstvu. Ali vidim da su i u markiranim radnjama sniženja pa se kaput koji je bio 330 KM može kupiti za 160 KM - rekla je Milanovićeva.

  • Jakne       30 KM
  • Kaputi     40 KM
  • Džemperi 13 KM
  • Čizme     50 KM
  • Suknje     10 KM

Obuća

U pojedinim radnjama zimska obuća je trajno snižena do isteka zaliha. Prema riječima prodavaca, ženske čizme se mogu naći po cijeni od 50 do 100 KM.

- Kanađanke su najtraženije iz godine u godinu i najviše se prodaju. Njihova cijena je 211 KM, a trenutno dodatnih 20 odsto se dobija na kasi. Pored njih, kupuju se i ostali brendovi, a ima ih po cijeni od 50 do 150 KM - rekli su prodavci. 


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )