Foto: TWITTER

Komandanti su dobili zadatak da nastave aktivno sa izviđanjem kako bi unaprijed otkrili neprijateljske planove i spriječili njihovo sprovođenje, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Ruski ministar odbrane, general armije Sergej Šojgu posjetio je zonu Specijalne vojne operacije (SVO) i obišao komandno mjesto vojne jedinice grupe "Vostok" na Zaporoškom pravcu.
 
On je saslušao izvještaje komandanta grupe i oficira štaba o trenutnoj situaciji, prirodi neprijateljskih dejstava i borbenim zadacima ruskih trupa na gorućim tačkama borbenih dejstava.
 
Na sastanku sa komandantom grupe, Šojgu je potvrdio da je ruska vojska, u područjima gdje je stacionirana jedinica "Vostok", veoma efikasna kada identifikuje i uništava vojnu opremu i neprijateljsku vojsku, saopštilo je Ministarstvo.

"Komandanti su dobili zadatak da nastave aktivno sa izviđanjem kako bi unaprijed otkrili neprijateljske planove i spriječili njihovo sprovođenje", navodi se u saopštenju Ministarstva.
 
Na kraju posjete, general armije se zahvalio vojnicima koji uspješno obavljaju zadatke u zoni SVO i nagradio ih državnim nagradama "Orden za hrabrost" i "Krst Svetog Đorđa" za nesebičnost i herojstvo koje su pokazali u borbi.
 
"Nagrade su visoko priznanje za vaš vojni rad. Hvala vam na tome. Nadam se da ćete i dalje vjerno služiti našoj zemlji, za dobrobit njenog naroda! Čestitam i čuvajte se", poručio je Šojgu nagrađenim vojnicima.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )