Foto: nezavisne

Potpisivanje ugovora Nejmara i PSG šokiral je fudbalski svijet 2017. godine, a sada su otkriveni i senzacionalni detalji u ugovoru brazilskog asa s francuskim klubom.

PSG je srušio svjetski rekord potpisavši za 222 miliona eura Neimarov prelazak iz Barcelone, a španski El Mundo objavio je tajnu klauzulu u ugovoru, prema kojoj Nejmar zarađuje iznos od 541.680 eura mjesečno jer je bio “ljubazan, tačan, prijateljski nastrojen i dostupan navijačima”.
 
Naknada koju francuski klub isplaćuje brazilskom fudbaleru u zamjenu za pristojno ponašanje definsana je kao etički bonus, a ista klauzula zabranjuje mu javno kritikovanje taktičkih postavki ekipe te političku i društvenu propagandu.
 
Neimarov ugovor zahtijeva da mora pokazati ljubaznost i pozdraviti navijače prije i poslije svake utakmice, a također mora izbjegavati negativne komentare u javnosti o klubu, o ljudima koji u njemu rade, kao i o onima koji ga podržavaju.
 
PSG za sve to na godišnjem nivou izdvoji 6,5 miliona eura, a Nejmarov ugovor s Parižanima važi do 2025. godine i sa 36,8 milliona eura godišnje brazilski napadač je drugi najplaćeniji igrač na svijetu iza Lionela Messija
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )