Foto: null

Uz malo truda savršen ručak...

SastojciKoličina
junetina500 g
crni luk2 glavice
bijeli luk2-3 čena
pančeta100 g
bukovače300 g
pelat paradajiz100 g
so, biber, peršunpo potrebi
uljepo potrebi
pirinačpo potrebi
Kako pripremiti: 

Meso isjeći na kocke i propržiti na malo ulja da porumeni. Odložiti meso i na istoj masnoći dinstati isjeckan crni luk, bijeli luk i slaninu.
Bukovače isjeckati na komade veličine zalogaja.
Dodati luku i slanini i dinstati dok ne odmeknu.Vratiti meso, dodati isjeckan paradajiz, začiniti solju i biberom.
Pirinač obariti u slanoj vodi. Sote još malo dinstati dok se sve lepo ne sjedini po potrebi dodati malo vode. Servirati sote posut peršunom sa pirinčem i nekom lijepom salatom.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )