Foto: lepaisrećna.rs
Mafini po receptu za špansku pitu se super brzo spremaju, a ukus je fantastičan!
Sastojci:
4 jaja
1 časa (od jogurta) pšeničnog brašna
1 časa projnog (kukuruznog) brašna
1 časa jogurta
1/2 čase ulja
1 prašak za pecivo
100-200 g sitnog sira (po ukusu)
20-30 g rendane šunke ili neke druge salame koju volite 3-4 seckana kisela krastavčića
so, origano
Carska pita, a danas poznatija kao španska pita - može se spremiti i u obliku mafina. Mnogi tako više vole, jer se lako servira i vrlo je dekorativna. Priprema je jednostavna i brza, a možete je doručkovati, večerati ili ponijeti za užinu.
Priprema:
Umutiti jaja ručnom mutilicom, dodati projno brašno, pšenično brašno pomiješano sa praškom za pecivo, jogurt i ulje. Dobro izmješati da se masa izjednači. Dodati ostale sastojke i začine u količini po ukusu.
Malom kutlačom sipati u kalupe za mafine. Recept je tačno za 12 komada. Peći u rerni na 200 stepeni oko 30-35 minuta. !