Foto: srpskainfo.com

Jelena Đoković je za hrvatske medije dala veliki intervju o Novaku, odrastanju, djeci, porodici kao i životu u vrijeme vanrednog stanja i izolacije.

Naše komšije su istakle da su Jelena i Novak nedavno donirali milion evra za kupovinu respiratora, a Jelena je ipsričala da su zbog toga “okrenuli nebo i zemlju”.


– Srećni smo što zahvaljujući Novaku možemo da dođemo do stručnjaka iz cijelog svijeta, sada je najvažnije da ti aparati stignu na vrijeme i da pomognemo ljudima – rekla je Jelena Đoković u intervjuu za hrvatsku Gloriju.


Jelena Đoković je na početku razgovora dala odgovor zbog čega, poput nekih drugih žena tenisera, ne prati supruga na turnirima.


– Život tenisera i sportista uopšte nije prilagođen porodici. Mi smo zajedno odlučili da ne idem jer mu je potrebna puna koncentracija. Da bi postizao ovakve rezultate mora da ima rutinu i da bude posvećen teniskim obaezama.


Ona je ispričala da nikada nije provodila vrijeme gdje se okupljaju priajtelji i porodice i drugih tenisera, u takozvanom lonžu igrača.

– Uvijek bih samo dolazila na meč i onda otišla dalje. Ali sprijateljila sam se sa djevojakam i ženama naših tenisera iz Dejvis Kup tima. Sve su to žene lavice. hrabre, dosljedne, nezavisne, pune ljubavi i razumijevanja. Iskrene smo prijateljice iako su nam muževi često na suprotnim stranama mreže – objasnila je Novakova supruga koja je istakla da joj je draga i Aida Ljubičić, supruga hrvatskog tenisera Ivana Ljubičića.


Jelena je objasnila da ju je ona lijepo prihvatila kad je prije 15 godina počela da se zabavlja sa Novakom.


Na pitanje koji je bio prelomni trenutak koji ju je odredio da bude to što je danas, Jelena je objasnila:


– Bilo je to kada mi je bilo 17 godina, tada je moja dvije godine starija sestra Marija otišla u Ameriku na školovanje. Bile smo jako bliske, ona mi je bila najbolja prijateljica. Nakon što je ona otišla, shvatila sam da moram da odraste. Najveći mi je šok bio kada se vratila, jer se promijenila. Drugi takav trenutak bio je kada sam u Milanu upisala studije poslovne administracije na Bokoni. Tamo sam naučila šta je zahvalnost – jer mi je pomogla osoba koja to uopše nije morala. I to je jedna predivna priča koja me veže za Hrvatsku. Nisam odmah dobila mjesto u studentskom domu pa sam nakon mnogo peripetija preko mame došla do gospođe Lidije iz Šibenika, koja je u to vrijeme živjela u okolini Milana i radila u jednom domu za starije. Ona me je primila u svoj skromni dom. Spavale smo u istom krevetu, brinula se za mene kao da sam joj kćerka. Nije imala mnogo, ali sjećam se da mi je dala 50 evra džeparca i rekla – zaslužila si. Umrla je prošle godine nakon teške bolesti. Bile smo u kontaktu, a ja sam pokušavala da joj kažem koliko mi je važna. Nadam se da sam uspjela da joj zahvalim na svemu. Neki govore o neprijateljskim odnosima između naših država, ali za mene to ne postoji. Lidija me je naučila šta je zahvalnost jer mi je sve dala, a nije morala.

O braku i receptu Jelena Đoković nije imala da kaže previše toga.

– Mislim da ne postoji neka formula, brak jednostavno funkcioniše ili ne. Kao i svaki odnos. Potrebno je mnogo poštovanja i emocionalnog angažmana da bi brak bio kvalitetan i trajao. Novak puno putuje, a kad se vrati s puta, to je kao da se opet upoznajemo, ponovno se zavodimo jer smo se oboje u međuvremenu zaželjeli jedno drugog i možda ne tako uočljivo na prvi pogled, ali i promijenili.


Jelena Đoković je objasnila i kako reaguje na natpise u medijima o svom životu, navodnom razvodu, da li je sređena ili ne.


– Jedan dan se živciram, drugi dan sam mirna. Sve je jednostavnije otkako sam prije dvije godine prestala da čitam napise o svom životu. Sada to umjesto mene radi moj tim – objansiula je Jelena i dodala:


– Predrasude me uvijek prate. Ja sam žena uspješnog sportiste pa neki misle da znaju kako bi trebalo da izgledam, kako da govorim, sa kim se da družim. Srećom, kada sam postala majka, shvatila sam da moram da se bavim sobom pa su drugi prestali da me zanimaju.


Jelena kaže da u životu sa Novakom Đokovićem dosta vremena provodi sama.


– Kod njega nema predaha. Uvijek je pred njim neki novi put, neki novi cilj. Na neka putovanja odlazi sam, a ponekad idemo zajedno. Život uz tako uspješnu osobu zahtijeva da radite na sebi, otkrivate svoje potrebe, svoju suštinu. Vrlo je lako izgubiti sebe uz tako uspješnog čovjeka jer uspješni ljudi konzumiraju svu pažnju i energiju, sve se oko njih okreće. Ja sam na vrijeme spoznala da to ne želim, ali često sam upadala u klopku i imala gomile uspona i padova. Na kraju je uvijek riječ samo o vama. Ako možete lijepo da živite sami sa sobom, onda možete i s drugima. Zvuči otrcano, ali ovo pravilo i te kako vrijedi u slučaju života s ekstremno uspješnom osobom.


Direktorka fondacije Novak Đoković je otkrila i ko je tu romantičan.


– Oboje smo romantični, ali i čvrsto na zemlji, svako na svoj način. Ja mu pomažem da piše knjige, on organizuje neke nevjerovatne izlaske, piše mi pisma, ja ga iznenadim nekom sitnicom. Ljubav i pripadnost izražavamo na milion načina.


Na kraju interjuva Jelena je otkrila i šta su je djeca naučila


– Oni su moji životni učitelji. Vrijeme provedeno sa njima, dok su ovako mali i nevini, je neprocjenjivo. Uče me da i ja tako posmatram svijet. Predivno je što ne primjećuju razlike u boji kože ili kose, oblačenju, novcu. Kada sam postala mama, sve što sam skrivala isplivalo je na površinu pa sad moram da radim na sebi da ne bih prenela te strahove – iskrena je Jelena.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )