Foto: MUP Hr.

Specijalni tim iz Ravnateljstva policije Hrvatske u saradnji s kolegama iz PU splitsko-dalmatinske počeo je u petak ujutro u prostorijama PU splitsko-dalmatinske ispitivanje prijatelja nestalog Mateja Periša (27) za kojim se traga već 15. dan bez rezultata.

Nakon što se delegacija hrvatske policije u utorak navečer vratilo iz Beograda i obavilo operativne razgovore s kolegama iz policije u Srbiji, dogovoreno je da će obaviti razgovori s Matejevim prijateljima.
 
Najavio je to i Antonio Gerovac, pomoćnik glavnog načelnika policije i načelnik Uprave kriminalističke policije.

"Ako bude potrebno, jedan, dva, sedam razgovora obavit ćemo s prijateljima Mateja Periša", rekao je među ostalim Gerovac, dodavši kako policija provodi još neke radnje vezano uz mobitel.
 
Gerovac naravno nije otkrio sve što će policija poduzimati, ali sasvim sigurno će ponovo pročešljati sve, od njihova odlaska u Beograd, boravka u Beogradu, odlaska Mateja iz noćnog kluba Gotik do prijave nestanka policiji, piše Jutarnji list.
 
Šestorica Matejevih prijatelja ispitana su 3. januara nakon čega su se vratili u Split i odbijali bilo kakve izjave za medije.
 
Po povratku su bili pozitivni na koronavirus i sada su, nakon prestanka samoizolacije, pozvani na ispitivanje u Split.

Hrvatska policija sasvim sigurno raspolaže svim iskazima koje su oni dali istražiteljima u Beogradu i to će im sigurno biti i smjernice prilikom ispitivanja.
 
Podsjećamo, dvije su verzije onoga što su oni rekli o razlogu Matejeva odlaska iz kluba. Prema jednoj to je bio odlazak na toalet, ali oni fizički nisu vidjeli kada je napustio klub, do toga da ne znaju razlog njegova odlaska.
 
To je sigurno nešto što će policija od njih nastojati rasvijetliti i svaku eventualni nesporazum u njihovim iskazima policija će nastojati razjasniti.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )