Foto: srpskainfo.com

Finalni mečevi Kupa Bosne i Hercegovine za odbojkašice i odbojkaše biće odigrani se u subotu u Sportskoj dvorani Borik. BL Volej će od 17,00 biti domaćin Bimal Jedinstvu dok će Borac od 20,00 časova ugostiti brčansku Mladost.

U dva banjalučka kluba odlučni su da odbojku u gradu podignu na viši nivo, a završnica Kupa BiH u Sportskoj dvorani “Borik” prava je prilika za veliki korak u tom pravcu. Zbog toga su se u Banjaluci i odlučili za zajedničku organizaciju manifestacije.

Trener BL Voleja Đorđe Milošević, uprkos činjenici da njegov klub igra protiv aktuelnog osvajača Kupa BiH, smatra da su šanse za podizanje trofej podjednake.

– Možda je malo teško da priznam, ali siguran sam da će se odbojka preseliti u Banjaluku. Kup je specifično takmičenje u kojem nema popravnog, ako želite da budete pobjednici morate da pobijediti sve. Mi smo, do finalne utakmice, pobijedili sve utakmice, sada nas čeka jedna teška utakmica u kojoj bi mnogi rekli da je Bimal Jedinstvo favorit u svakom pogledu. Međutim, rekao sam da je ovo specifično takmičenje, mislim da je ovdje bitna priprema utakmice, bitno je kakav će biti voljni momenat, koliko će emocije biti prisutne. Mi smo se pripremali upravo za ovu utakmicu, podredili smo na treninzima sve susretu sa Jedinstvom – rekao je Milošević i dodao:

– Imamo problema sa igračkim kadrom, Jovana Kovačević se povrijedila u duelu sa Mladosti u Zagrebu, Sanja Vojnić takođe ima probelma, one se oporavljaju, nastupaće u meču protiv Jedinstva i nadam se da će dati svoj potpuni doprinos. Ne možemo i niko ne može garantovati pobedu unaprijed i odrediti ko će biti osvajač Kupa. Po meni će ovo biti zaista neizvjestan meč i mislim da su šasne 50:50 – rekao je Milošević.

Trener Borca Mišo Marjanović smatra da njegov klub nikada nije bio bliži trofeju pobjednika Kupa BiH.

– Ove sezone smo se pojačali na poziciji tehničara i to nam daje rezultate, treninzi su ozbiljniji, kvalitetno radimo. Idemo iz utakmice u utakmicu i sada je na redu finale Kupa BiH. Imamo dva dana da se pripremimo, Mladost je igrala u Poljskoj, biće umorni za ovo finale, imamo dobru šansu i ako uđemo u meč kao i do sada što smo ulazili mislim da možemo da napravimo iznenađenje. Momci to zaslužuju svojim radom, favorit je Mladost, spremaćemo se i mislim da bismo mogli da iznenadimo u finalu – rekao je trener Borca Mišo Marjanović.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )