Foto: Twitter

Sve je bilo spremno za okršaj Nikole Jokića i Džoela Embida u Denveru, ali pred utakmicu dogodila se već ispričana priča. Embid se povrijedio i izbjegao gostovanje na kom se nije pojavio od sezone 2019/2020 . Navijači Negtsa tim povodom nosili su plakate sa Embidovom fotografijom uz natpis „Nestala osoba. Poslednji put viđen u Denveru 2019. godine“.

Bio prvi u trci za najboljeg igrača u NBA ligi ili ne Nikola Jokić ne plaši se da izađe na megdan najvećim rivalima i pokaž šta zna. To je uradio i protiv Filadelfije, međutim upečatljivije od njegovog tripl-dabla bilo je „bježanje“ Džoela Embida od utakmice u Denveru.

Embid koji je Jokićev glavni konkurent za nagradu najboljeg igrača u NBA aktuelne sezone požalio se pred susret sa Nagestima na bol u desnom listu, zbog čega je Filadelfija odlučila da njihova prva zvijezda odmori.

Međutim, Kamerunac nije ni svjestan koliko je sebi naškodio time što zbog manje povrede nije na tren jer se sada našao na udaru zbog izbjegavanja utakmice u Denveru gdje nije igrao još od sezone 2019/2020. Odmah se Embidova odluka povezala sa tim da se boji da izađe na crtu Jokiću, a gest se nije dopao čak ni Kendriku Perkinsu koji je donedavno kritikovao Jokića.

„Ne možete da izletite iz ovakve utakmice. Kada dođe do ovih mečeva, a imam glas za MVP, zapamtiću ovaj trenutak“, rekao je Perkins koji je kasnije na društvenim režama potvrdio da mu je Embid „pao u očima“.

„Volim Embida, ali nikako nije trebalo da dopusti ovakvu priliku Jokiću da se vrati“, napisao je Perkins.
Neprijatno iznenađen bio je i Kevin Garnet, nekadašnji as Minosote, Bostona i Bruklina.

„Džoel sjedi na klupi ili ne igra? Mislio sam da ćemo imati MVP okršaj da zatvorimo trku“, začuđeno je prokomentarisao Garnet.

Pored komentara van terena, bilo je i plakata za koji su bili zasluženi mlađi ljubitelji košarke.

„Nestala osoba. Poslednji put viđen u Denveru 2019. godine“, pisalo je na plakatima uz fotografiju Embida koju su dječaci dijelili i pokazivali naričito posle utakmice i Nikolinog tripl-dabla.

 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )