Foto: FREDRIK VARFJELL/EPA

Fudbalska reprezentacija Srbije izborila je plasman u finale baraža Lige nacija nakon što je na gostovanju savladala Norvešku sa 2:1 poslije produžetaka sa dva sjajna gola Sergeja Milinkovića Savića.

“Orlovi” su u Oslu odigrali sjajan meč, disciplinovano i borbeno, bili su puno bolji rival i mogli su ovaj duel ranije riješiti u svoju korist. Imali su izabranici Ljubiše Tumbakovića veliki broj prilika koje nisu riješili, pa je na kraju pobjednika odlučio rezervista Milinković-Savić.

Srbija je u prvom dijelu odigrala sjajan meč i prava je šteta što nije tad stekla prednost. Izabranici Ljubiše Tumbakovića su već u šestoj minuti imali šansu. Darko Lazović je ušao u kazneni prostor, ali su defanzivci Norveške sjajno intervenisali, pa je lopta otišla preko gola.

Poslije centaršuta Tadića Mitrović je gađao glavom, Jarštajn na jedvite jade odbranio. Zatim je sjajno ubacio Darko Lazović, Mitrović je okrznuo loptu glavom, Đuričić uklizao i zamalo zakasnio.

Prva velika šansa za Norvešku u 32. minuti! Poslije dobrog centaršuta iz kornera najviši u skoku bio je Erling Haland. Međutim, intervenisao je Maksimović i spasao gol.

Samo tri minuta kasnije sjajna šansa. Tadić i Đuričić su izigrali odbranu domaćih, ali je Mitrović poslao loptu preko gola.

U drugom dijelu prvo je zaprijetio Filip Đuričić, koji je imao veliku šansu, a golman Norveške je odbranio. Zatim je pokušao Mitrović nakon kornera, pa Kolarov iz daljine.

Norvežani su prvi put pokušali u 74. minutu kada je Rajković zaustavio “bombu” Kinga. I napokon, u 82. minuti vođstvo Srbije, koja je krunisala bolju igru. Nakon prekršaja, Tadić je ubacio u šesnaesterac, Mitrović je vratio loptu do Sergeja Milinković Savića, koji je šalje u gol.

Ipak, domaći su došli do izjednačenja u 88. minuti. Norman je dugo vukao loptu, niko ga nije izblokirao, pa je s ivice šesnaesterca iznenadio Rajkovića i poslao loptu u mrežu.

U produžetku je Sergej Milinković napravio malu majstoriju za finale. Sjajnu akciju Srbije je krunisao golom u 103. minuti. On je došao do lopte nakon dodavanja Tadića i onda je iznenadio golmana “panenkom” iz blizine. Na startu drugog produžetka viđen je sjajan udarac Kolarova, koji je odbranio golman Norveške.

Finale je 12. novembra.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )