Foto: Srna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je večeras za podršku srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji prisustvuje svečanosti otvaranja spomenika Stefanu Nemanji zajedno sa zvaničnicima Srpske, ističući da Srbija i Srpska djeluju jedinstveno.

Vučić je u obraćanju na otvaranju spomenika istakao da je večeras posebno ponosan i srećan, kako zbog otkrivanja spomenika tako i zbog završenog velelepnog Hrama Svetog Save.

Predsjednik je rekao da je Srbija dugo saginjala glavu i klanjala se, i da je “krivac za to u nama samima”.

– Nismo tu da bilo kome prijetimo, ali da ćemo uvijek braniti našu državu, kulturu i jezik – naglasio je Vučić.

On je rekao da nije bilo lako doći do ovog dana, do ovog čina djelimičnog vraćanja tog ogromnog duga.

– Nije mogla, Srbija, nije imala čime, nije ni znala kako, dugo se plašila, bila kriva i sebi i drugima, i stajala pognute glave i pred svojom prošlošću i pred svojom budućnošću – naveo je Vučić.

On je dodao da “nema krivca za to, osim u nama samima”.

Svakog trena te duge istorije, i svakog čovjeka koji nas je, kroz nju, stvarao. Trebalo nam je vremena, da svima kažemo da nismo ovdje da bilo kome prijetimo, da nam je dosta i krvi i ratova, da razumijemo, volimo, praštamo, kajemo se, ali i da nećemo ni tek tako da ne postojimo. Da imamo ime, da imamo istoriju, našu, da imamo očeve i da, kroz njih, imamo i ponos, i da, zahvaljujući tome, njima, imamo i slobodu – naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije je potom zahvalio vajarima i umjetnicima, kao i radnicima zahvaljujući kojima, kako je rekao, Stefan Nemanja od danas motri na Beograd.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )