Foto: Tanjug/AP

Poslije dvije pobjede nad Nizozemcima u Beogradu bez prisustva javnosti, pa zatim i protiv Francuske u Lionu, reprezentacija Srbije je večeras odigrala i prvi od dva meča na mini-turneji u Abu Dabiju.

Rival "Orlovima" bila je selekcija Australije, a selektor Svetislav Pešić večeras nije računao na kapitena Bogdanovića, kao ni Dobrića, uz od ranije povrijeđene Davidovca i Nikolu Jovića.

U najvećem dijelu meča se vodila uglavnom ravnopravna borba, rezultatski neizvjesna, a na kraju poraz "Orlova" rezultatom 83:73.


Peti Mils je sa dvije pogođene trojke iz isto toliko pokušaja obilježio uvodne minute meča i njegovom serijom 6:0 "Kenguri" su poveli sa 8:4.

Ali, kada god bi Australijanci napravili manju seriju poena, selektor Svetislav Pešić ih je prekidao tajm-autima i uglavnom je to imalo efekta.


Micić je uspio da anulira tu početnu prednost Australije, ali je zatim ulazak Dantea Egzuma donio novu energiju srpskom rivalu i Australija je u najvećem dijelu prvog poluvremena imala do pet-šest poena razlike, što su "Orlovi" u nekoliko navrata stizali.

Sam finiš prvog poluvremena je pripao srpskom timu, u posljednjih pola minuta su "sijevnule" dvije kontre koje su realizovali prvo Marinković, a onda i Avramović uz zvuk sirene za minimalno vođstvo Srbije na poluvremenu - 40:39.


Selektor Pešić je ukazao priliku najvećem broju raspoloživih igrača, izuzev Plavšića i Ristića koji su meč odgledali sa klupe, a solidnu minutažu imali su Jaramaz, Radanov i Pokuševski koji su u drugom poluvremenu ostavili bolji utisak.

Rezultatski nije bilo bitnijih promjena ni u trećoj četvrtini, pa se u posljednjih deset minuta ušlo blagom prednošću Australije rezultatom 62:59.

Početkom četvrte dionice se probudila i publika, bar onaj dio naklonjen reprezentaciji Srbije, pa je tim "Orlova" odjednom počeo da dobija veliku podršku.


A kada je tako, onda i energija Alekse Avramovića postaje "vulkanska", pa smo vidjeli njegov odličan solo-prodor i poene u saradnji sa Milutinovim, a zatim je osvojio loptu u odbrani i umio je to da proslavi u svom stilu.

Međutim, uspjeli su Australijanci da izdrže taj pritisak i znali su da odgovore. Srbi su išli iz greške u grešku u napadu, nije ih služio šut za tri poena (3/22 ukupno) a "Kenguri" su to obilato koristili i serijom 12:0 prvi put stigli do dvocifrene prednosti - 78:67!

Ušlo se već u posljednja dva minuta meča, a seriju Australije konačno je prekinuo Petrušev na minut i po prije kraja.

A onda, raspoloženi Peti Mils stiže do svog 27. poena u ovom meču i praktično riješava pitanje pobjednika, a zapažen je bio i Egzum sa 14 poena.

U srpskoj selekciji Petrušev najefikasniji sa 17 poena, Jokić je upisao 14, Milutinov 12 uz pet skokova, Avramović 10 poena. 

Sam finiš meča obilježila je i nervoza na terenu, stvorila se gužva, ali srećom sve se brzo smirilo.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )