Foto: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije želi da trijumfom protiv Azerbedžana na svom terenu (utorak, 20.45) dođe u situaciju da se na gostovanju kod Portugalije u posljednjem kolu bori za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Selektor Dragan Stojković Piksi neće imati Filipa Đuričića i Strahinju Pavlovića koji imaju dva žuta kartona.

Selektor najavljuje ofanzivnu igru
-Zašto bismo mijenjali. Da se branimo možda? Igraćemo sa dovoljno napadača, sa koliko god bude bilo potrebno. Ovaj meč sa Azerbejdžanom shvatamo ozbiljno. To je dobra ekipa, koja može da napravi dosta problema Moramo da budemo oprezni. Kvalitet njihov da zaustavimo a da svoj istaknemo i dođemo do željenog rezultata.

Srbija je u luksemburgu odigrala možda i najlošiji meč u kvalifikacijama a poseban problem je bila realizacija. To dobija na značaju kad je moguće da odlučuje gol razlika.

– Fudbal se promijenio i nema laganih. Meni je utakmica u Luksemburgu bila važna, takmičarska i mi smo nju tako i shvatili i zato smo i pobijedili. Bili smo tim koji je stvorio devet šansi. Na kraju pobijediti 1, 2 ili 3:0 ne mijenja ništa. Ne može svaka šansa biti gol. Analizirali smo utakmicu i mene raduje pristup naših igrača. Ozbiljno su shvatili meč. Sergej Milinković-Savić je pretrčao 12 i po kilometara, Tadić takođe, Vlahović 11,5 i dva defanzivna igrača, Nastastić i Veljković, koji su pretrčali 11 kilometara. U fudbalu je sve važno. Da se odigra dobar meč, zasluži pobjeda. Igrati dobar fudbal i pobijediti je najvažnije.

Selektor je istakao da je svjestan činjenice kojim igračima prijete kartoni i da propuste meč protiv Portugalije.

– Svjesni smo ko sve ima karton. Još trojica imaju kartone. Imamo dovoljno vremena da razmislimo o timu.

Sutra ću odlučiti. Nema presinga i nečega što mora. Treba biti pametan i napraviti tim koji je sposoban da sutra riješi utakmicu u svoju korist- poručio je Stojković koji nije želio da komentariše navode Zvezdana Terzića pred važan meč.

Filip Kostić je sa puno respekta govorio o rivalu.

-Nema slabog protivnika, svi igraju. To je odlika velikih reprezentacija da pobeđuju i kad igraju slabije. Svaka pobeda je bitna i donosi samopouzdanje. Ova sutra će biti jako, jako bitna pred Lisabon. Spremno dočekujemo meč. Respektujemo protivnika. Mi smo favoriti sutra i ne bježimo od toga. To moramo da pokažemo na terenu. Pratićemo utakmice Portugala i nadati se njihovom kiksu. Srbija uvijek igra na gol više.

Bitna je gol-razlika, ali najbitnije je da dobijemo ovu utakmicu. Ako možemo da postignemo više golova, zašto da ne?-poručio je Kostić.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )