Foto: Wikipedia

FRANCUSKU bazu u kojoj se obučavaju hrvatski piloti iznenada je posjetio prvi čovjek Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, ali do kontakta s pripadnicima Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva nije došlo, piše danas Večernji list.

Pripadnici HRZ-a bili su obaviješteni o dolasku gosta iz Srbije, no ni do kakvih susreta s Mojsilovićem nije došlo jer su i Francuzi pazili da se ta mogućnost izbjegne.

Hrvatska i Srbija u zategnutim su političkim odnosima, koji su vjerojatno najgori od završetka rata, a kad je nabava Rafalea u pitanju, i tu postoji, najblaže rečeno, konkurentski odnos, navodi dnevnik.
 
U bazi je 90-ak pilota, tehničara i inženjera HRZ-a

Znamenita francuska vojna baza Mont-de-Marsan nalazi se na jugozapadu Francuske, u Akvitaniji, i cijele 2023. će biti dom za čak 90-ak pilota, tehničara i inženjera HRZ-a, koji će tamo prolaziti obuku na francuskim borbenim avionima Rafaleima.
 
Tehničari i piloti dolaze u grupama te se nakon prvog dijela obuke razvrstavaju po drugim francuskim bazama. Prvi su u bazu još potkraj 2022. stigli tehničari i inženjeri, a prvi piloti prije mjesec i po dana, piše Večernji list.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )