Foto: Mondo

Ponovo je Aleksandar Mitrović na vrhu liste strelaca u Čempionšipu.

Na krilima maestralnog srpskog napadača Fulam je savladao Šefild Vednzdej - 4:3 (3:0).

Mitrogol je, sa kapitenskom trakom na ruci, već u prvom poluvremenu bio dvostruki strijelac. Prvi je postigao u 26. minutu posle fenomenalne akcije. Napad je krenuo od gola domaćina, lopta je došla do Onome koji je sjajno ubacio u prazan prostor, a Mitrović snažnim udarcem desnom nogom matirao Vajldsmita.

Pred kraj prvog dijela, u 41. minutu, oboren je Kebano, sudija Ingland je pokazao na “kreč”, a Srbin je bio siguran izvođač jedanaesterca. Fulam je strepio do samog kraja, pošto je od 4:1, Šefild došao do 4:3, ali je Rid u drugom minutu nadoknade, na asistenciju Mitrovića, postavio konačan rezultat.

Tako je postigao 26. pogodak u šampionatu čime je preuzeo prvo mjesto na listi strijelaca.

Ujedno se Fulam učvrstio na četvrtoj poziciji koja vodi u plej-of za Premijer ligu. Imaju 80 bodova, samo dva manje od drugoplasiranog Vest Broma koji je na mjestu koje vodi direktno u elitu.

Do kraja je ostalo još jedno kolo u kom VBA dočekuje Kvins Park Rendžers, Fulam gostuje Viganu, a trećeplasirani Brentford, koji ima bod više od Fulama i poen manje od VBA, dočekuje Barnsli, tim koji je već ispao.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )