Foto: pixabay

Hotelski operater Aman i zakupac Adriatik propertis spremni su da ove sezone otvore grad-hotel Sveti Stefan i vilu Miločer.

Ali, od Vlade traže čvrste garancije da će biti ispoštovano nekoliko ključnih uslova kako bi bio omogućen rad elitnog kompleksa.
 
To se, između ostalog, navodi u odgovoru upućenom premijeru Zdravku Krivokapiću, prenijele su podgoričke "Vijesti".
 
Zakupac elitnog ljetovališta insistira na garancijama za konkretne probleme, s kojima su se Aman i Adriatik propertis suočavali prethodnih mjeseci, umjesto "nejasnih i neodređenih obećanja koja se daju, a zatim demantuju novim upadima i medijskim nastupima vladinih zvaničnika".
 
Traže da garancije moraju doći od ugovornih strana - vladinih preduzeća "Sveti Stefan hoteli" i HTO "Miločer", kao i Ministarstva ekonomskog razvoja kao garanta iz Ugovora o zakupu hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer, a ne samo od premijera Krivokapića koji, kako navode, nije ugovorna strana.
 
Krivokapić se krajem juna pismom obratio operateru i zakupcu i naveo da će Vlada osigurati zakupcu da zadrži i upotrebljava posed hotelskog rizorta, te da neće biti uznemiravanja ili prepreka trećih strana.
 
Premijer je utvrdio da je Vlada otvorena za dijalog o svim ključnim problemima, kako bi bili rešeni.
 
Na stolu je nekoliko uslova koji su pre dva meseca predočeni Ministarstvu ekonomskog razvoja, te se od Krivokapića i Vlade očekuje da ispuni ono za šta se deklarativno zalaže.
 
Od Vlade se traži da omogući Amanu ekskluzivnost za Kraljičinu plažu, Kraljevu (velika miločerska plaža) i zapadnu svetostefansku plažu, odnosno da na njima borave gosti hotela, što je predviđeno ugovorom o višedecenijskom zakupu hotelskog kompleksa, a kako je i bilo prethodnih deceniju i po.
 
Jedan od ključnih uslova je i da ekskluzivni status ima Kraljičina plaža i staza koja vodi ka spa-centru, odnosno da taj prostor, kao i do ovog leta, mogu da koriste samo gosti hotelskog komleksa.
 
Krivokapiću je kao jedan od uslova predočen i nesmetan nastavak izgradnje novog hotela Kraljičina plaža, ali i da se i u tom slučaju, kako navode, prestane s negativnom kampanjom i plasiranjem dezinformacija.
 
Od Vlade traže i garanciju da će Opština Budva odustati od eksproprijacije 2.500 kvadrata zemlje u Miločerskom parku.
 
O tim, ali i ostalim problemima, trebalo bi uskoro da se razgovara na sastanku čije je održavanje predložio Krivokapić, što su, kako je "Vijestima" potvrđeno, prihvatili Adritik propertis i Aman.
 
Upravo na sastanku, kako predlažu zakupci Svetog Stefana i Vile Miločer, Vlada bi trebalo da da garancije za ispunjenje traženih uslova za otvaranje hotelskog kompleksa.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )