Foto: Myriams-Fotos/Pixabay

Šećer se nakon konzumiranja razlaže na fruktozu i glukozu, koja je nezamjenljiv izvor energije. Ona je neophodna za dobro funkcionisanje mozga i drugih vitalnih organa.

Ukoliko nam nedostaje glukoze u organizmu, odmah se javljaju pospanost, umor i razdražljivost.
 
S druge strane, ako redovno konzumirate velike količine šećera, izlažete se riziku od mnogih vrsta bolesti poput pojave akni, pa sve do dijabetesa, kao i gojaznosti.
 
Iz tih razloga nutricionosti savjetuju da se glukoza unosi preko voća, meda ili orašastih plodova, ali ne iz hrane koja sadrži bijeli rafinisani šećer.
 
Ukoliko izbacite bijeli šećer na dve nedjelje, pored toga što ćete regulisati kilažu, desiće se još jedna promjena u organizmu, koja će se ispoljiti upravo preko kože.
 
Nakon što izbacite šećer iz ishrane na dvije nedjelje, koža će vidno zablistati. Dermatolozi tvrde da redovno konzumiranje šećera, koji je toksin za kožu, povećava vjerovatnoću prevremenog starenja, bora i akni. Razlog za to je što šećer ometa prirodnu proizvodnju kolagena, koji radi na tome da naša koža izgleda svježe i gipko.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )