Foto: wikipedia.org

Nostradamusova proročanstva iznesena u knjizi vijekovima su ponovo čitana i iznova tumačena, a neki veruju da Nostradamusovi spisi imaju navodno jezivo tačna predviđanja

Mišel de Nostredam, Nostradamus, čuveni astrolog iz 16. vijeka, ljekar kuge, optuženi jeretik i navodni vidovnjak kome se pripisuje proricanje Velikog požara u Londonu, Hitlerovog dolaska na vlast, napada 11. septembra 2001, imao je mračan pogled na svijet.
 
Godine 1555. godine, Nostradamus je poklonio svijetu i njegovim budućim generacijama knjigu koja navodno predviđa ratove, pošast, prirodne katastrofe, građanske nemire, politička ubistva i druge slične stvari. Svi možemo da se složimo da je 2023. bila teška godina koja će uskoro ostati za nama, a evo šta Nostradamus ima da kaže za 2024. godinu.
 
"Proročanstva" iznesena u knjizi vijekovima su ponovo čitana i iznova tumačena, a neki vjeruju da Nostradamusovi spisi imaju navodno jezivo tačna predviđanja. U svojim predviđanjima za 2023. godinu, čini se da je navodno predvidio krizu troškova života koja je uticala na sve, pišući: "Tako visoko će se podići zrno pšenice / Taj čovjek će pojesti svoje bližnje". (Dio o kanibalizmu ostao je metaforičan.)
 
Dakle, šta možemo očekivati od predstojeće godine ako se Nostradamusova predviđanja pokažu navodno tačnim?  U jednom katrenu, on piše: "Suva zemlja će se još više isušiti i biće velikih poplava", upozoravajući na drugim mjestima na "veoma veliku glad zbog napasnog talasa". Kako prenosi portal Ladbible "navodno bi svijet mogao da se suoči sa katastrofalnim događajima, poput cunamija".
 
Jedan dio u knjizi počinje vizijom: 'borbe i pomorske bitke' i kaže da će 'Crveni protivnik preblijedeti od straha / Uplašivši veliki okean.' Neki vjeruju da se 'crveni protivnik' odnosi na Kinu. S obzirom na to da je Kina globalna sila koja se može pohvaliti najvećom mornaricom na svijetu – tačnije 350 brodova i podmornica – navodno se taj sukob odnosi na ovu veliku silu.
 
Treba napomenuti da sva ova predviđanja iz više razloga moraju da se uzmu s rezervom.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )