Foto: Instagram

Severina nije vrijeđala, nego je protestovala zbog nezakonitog postupanja Centra, poručuju iz njenog tima

Nakon što je Severina nepravomoćno osuđena na novčanu kaznu zbog vrijeđanja i omalovažavanja socijalne radnice prošle godine, iz njenog toma su za "Index" ustvrdili da pjevačica nije vrijeđala zaposlenicu i da će se žaliti na odluku suda.
 
- Severina nije vrijeđala, nego je protestirala zbog nezakonitog postupanja Centra i najavila da će ih prijaviti i javno obznaniti njihovo nezakonito postupanje. Severina će se svakako žaliti na ovu odluku - rekao je njen tim.
 
Kažu da je u ovom slučaju riječ o radnici Centra za socijalni rad u čijem postupanju je utvrđen niz grešaka. 
 
- Riječ je o socijalnoj radnici iz područnog ureda Centra za socijalnu brigu, kojem je upravni nadzor utvrdio niz pogrešaka u postupanju radi čega je i promijenjen te danas drugi centar vodi predmet - kažu.
 
Što se tiče slučaja u kojem je Severina nepravomoćno osuđena za prekršaj iz članka 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Severinin tim nam kaže da je riječ o razgovoru sa zaposlenicom koji se dogodio nakon što je pjevačici rečeno da će Centar za socijalnu brigu doći u provjeru uslovau kojima živi Severinina majka.

- U konkretnom slučaju, bila je riječ o razgovoru sa socijalnom radnicom nakon što je Severina izviještena da će joj doći u nadzor provjeriti uslove u kojima živi njezina mama, premda joj je prije toga ista socijalna radnica tvrdila da će tu prijavu njezine sestre zanemariti jer su njezinu majku vidjeli u njenom domu i vidjeli da je žena dobro i da se o njoj vodi briga.
 
Briga o sestrinoj kćerki
Međutim, zbog pritiska bivšeg financijski moćnog partnera, o čemu postoje pisani dokazi, Centar se ipak odlučio doći u prostore gdje živi Severinina mama, što je bilo ponižavajuće za 86-godišnjakinju o kojoj brine Severina - rekli su.
 
Nadzorom je utvrđeno da se Severina brine o svojoj majci.
 
- Nadzor je, naravno, utvrdio da Severina brine o majci, kao što i od rođenja skrbi na najbolji mogući način i o svom djetetu. Uzgred, Severinina sestra uopšte nije prije toga vidjela njihovu majku godinama, a Severina pored brige o majci i djetetu, vodi brigu i o sestrinoj kćerki od njene 19. godine - kažu iz Severinina tima.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )