Foto: Cafe.ba

Nakon što je dio operatera u BiH prestao da emituje izuzetno popularne sportske kanale Sport Klub odnosno Arena Sport, Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH zaprimila je brojne žalbe gledalaca.

„Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH je počevši od 4. siječnja do 18. siječnja zaprimila nešto više od 200 pisanih žalbi u vezi sa navedenom tematikom. Točnije, 205. Od toga broja, 199 žalbi se odnosi na operatera Telemach i šest na operatera M:tel“, kaže za portal InfoBijeljina ombudsman za zaštitu potrošača u BiH Saša Marić.

Prema njegovim riječima, pored pismenih žalbi, Institucija je zaprimila više od 100 usmenih pritužbi potrošača koji se odnose na Telemach i jednu usmenu pritužbu na M:tel.

„Radi obujma posla Institucija je pristupila žalbama uzevši u obzir članke 101. i 104. Zakona o zaštiti potrošača u BiH, te je 8. siječnja tekuće godine izdala Preporuke poduzeću Telemach koje su predočene samom poduzeću, Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) BiH i općoj javnosti. Posljednjih dana Institucija odgovara na pojedinačne žalbe potrošača u navedenim predmetima“, ističe Marić.

U izjavi za portal InfoBijeljina, Marić je pojasnio i šta treba da urade korisnici u ovakvim slučajevima.

„Potrošači su u konkretnim slučajevima oštećena strana te je osnovni savjet podnošenje pisanih prigovora prema operaterima, a zatim obraćanje i prema Instituciji ombudsmana kao i RAK-u“, naglasio je Marić.

Iz Sport kluba ranije je saopšteno da program televizije Sport klub od 1. januara nije vidljiv korisnicima m:tel-a u Republici Srpskoj jer taj operater nije produžio višegodišnji ugovor o distribuciji kanala iako su mu ponuđeni isti uslovi koji su važili i ranije. Na novonastalu situaciju su se osvrnuli i iz m:tel-a.

Mobilni paketi | mtel.ba

„Nakon što se kompanija m:tel obratila Sport Klubu da dostavi ponudu za produženje ugovora o distribuciji TV kanala Sport Klub putem m:tel IPTV-ja, a koji ističe 31.12.2020. godine, Sport Klub je dostavio nepovoljnu ponudu i pokazao nespremnost za dalje pregovore i nastavak saradnje. Zbog toga, na njihov zahtjev, kompanija m:tel bila je u obavezi da 31.12.2020. godine navedene kanale isključi iz svoje ponude“, saopšteno je iz m:tel-a.

Istovremeno, brojni korisnici ostali su bez Arena Sporta.

„Telemach BH od 1. januara ove godine neće više emitovati kanale Arena Sport u okviru svoje kablovske i Total TV satelitske ponude“, saopšteno je iz ove kompanije.

Arena sport je, inače, firma koja je u vlasništvu Telekoma Srbije. S ove televizije tvrde da je Telemach odlučio ne produžiti ugovor s njima.

„Ugovori sa svim operaterima u Bosni i Hercegovini, izuzev Telemacha, produženi i na naredni dugogodišnji period. Jedino Telemach nije odlučio produžiti ugovor za distribuciju kanala Arena Sporta“, saopštili su iz ove kompanije.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )