Foto: srpskainfo.com

Dejan Stanković ima priliku da nadmaši učinak Vladana Milojevića na klupi Crvene zvezde u Evropi.

Naime, mladi trener se dvostrukom pobjedom probio na drugo mjesto sa devet pobjeda u evropskim takmičenjima.

Srpski šampion i petu godinu u grupnoj fazi evropskih takmičenja – malo ko se tome nadao poslije gubitka titule protiv Voždovca.

Tokom tri sezone pod vođstvom Milojevića, Zvezda je bila besprijekorna u evropskim kvalifikacijama. Igrala je dvomeče 12 puta i svih 12 puta prošla, što će se dugo prepričavati i analizirati. Teško je, ipak, oteti se utisku da je Zvezdi pod njegovom palicom nedostajalo više pobjeda. Zaustavio se prethodni trener na 14 trijumfa, a Zvezdu je u Evropi vodio 44 puta.

Od dolaska Dejana Stankovića na klupu crveno-bijelih učestala pojava u evropskim susretima postale su goleade. Čak tri puta je Stankovićeva Zvezda spakovala protivnicima pet komada (Evropa 5:0, Slovan Liberec 5:1, Kairat 5:1), a malo je nedostajalo da se slično provede i Kluž (4:0 u Beogradu). Stanković je na taj način ušao u istoriju – postao je prvi koji je upisao tri petarde na međunarodnoj sceni.

Takođe, Zvezda je trijumfom u Transilvaniji poslije više od tri godine ostvarila duplu pobjedu u kvalifikacijama. Prethodno su crveno-bijeli za vrijeme Milojevića dva puta tukli Suduvu.

Prethodnici poslednja dva Zvezdina trenera ni izbliza se ne mogu pohvaliti da su bili uspešni kao pomenuta dvojica. navodi Mozzart sport.

UČINAK ZVEZDINIH TRENERA U POSTBARIJEVSKOJ ERI

Milojević 14 pobeda (44 utakmice)
Stanković 9 (18)
Muslin 9 (21)
Kosanović 8 (18)
V. Petrović 5 (14)
Prosinečki 3 (8)
Zenga 3 (8)
Filipović 3 (8)
Ostojić 2 (3)
Bajević 2 (4)
Lj. Petrović 2 (7)
Božović 2 (8)
Đurovski 1 (2)
Stojanović 1 (4)
Zeman 0 (2)
Dostanić 0 (3)
Janković 0 (4)
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )