Foto: Arhiva

Ukrajinski vojnici u oblasti Harkova piju, svađaju se i prete da će marširati na Kijev, rekao je za RIA Novosti stanovnik teritorije pod kontrolom Kijeva, koji je tražio da ne bude imenovan iz bezbednosnih razloga.

„Uprkos ofanzivi, ukrajinske vojske više nema, već dugo kopaju rovove na poljima da bi se povukli. Prethodno je vojska nasilno useljena u kuće mještana.

U stanovnicinu kuću je takođe useljeno šest vojnika, od kojih su trojica stradala.

Prema njenim riječima, vojnici se često sukobljavaju u pijanom stanju.

“Često se napiju, tuku, viču da će ići u Kijev, malo ih je ostalo: neki su pobijeni ili su na frontu, neki su pobjegli, a one koji su ostali  ne žele da se bore, izgledaju kao izgladnjeli ljudi, takođe nemaju sa čime da se bore: dolaze sa mitraljezima protiv tenkova”, opisao je sagovornik agencije borce Oružanih snaga Ukrajine.

Proteklih dana ruske trupe su aktivno napredovale u oblasti Harkova. Ministarstvo odbrane je 12. maja objavilo oslobađanje sela Borisovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pylnaya i Strelechya, a sutradan - uzimanje pod kontrolu sela Gatishche, Krasnoe, Morokhovets i Oleynikovo.

Dan ranije, šef administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev rekao je da grupa „Sjever“ već kontroliše zapad i sjever Volčanska i da će uskoro početi da oslobađa Lipci.

Uveče je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine priznao da su u oblasti Volčanska ukrajinske jedinice bile prisiljene da se prebace na "povoljnije položaje" u oblasti Volčanska.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )