Foto: Facebook

Tragične poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu i odnijele više od 20 života dirnule su srca mnogih.

Među njima je i Ramiz Kadrić, 75-godišnji penzioner i nekadašnji privatnik iz Njemačke, koji je 13. oktobra krenuo na put, kako kaže, svojom starom škodom, kako bi donio neophodnu pomoć unesrećenima u ovoj tragediji.

Ramiz je čak i namirnice kupio u BiH, pomažući tako ne samo najugroženijima već i lokalnoj ekonomiji, izbjegavajući birokratske prepreke.

Kadrić je stigao u Jablanicu 16. oktobra te je htio pakete pomoći dostaviti lokalnom Centru za socijalni rad, ali je u međuvremenu nastao problem.

Naime, dogovor s volonterima se izjalovio i Kadrić nije imao drugog rješenja, nego da se obrati redakciji „Avaza“ i zatraži pomoć da stupi u kontakt s nadležnima kako bi mogao učiniti ono zbog čega se i vratio u domovinu.

Damir Šabanović, načelnik Opštine Jablanica, bio je raspoložen da pruži ruku pomoći čovjeku koji je prevalio toliki put.

Kadrić je i obavio razgovor s načelnikom Jablanice.

“Veoma, veoma sam sretan što mogu ljudima pomoći. To činim 32 godine i vjerovatno još nije kraj tome”, kazao je Kadrić pa zaključio:

“Ako dragi Allah da zdravlja i još moja Škoda može prijeći, ja ću nastaviti. Hvala vama do neba. Sada mogu pristupiti poslu dijeljenja”.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )