Foto: Agencije

Predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, izjavio je za “Kurir” da je Sven Alkalaj, stalni predstavnik BiH u UN, iskoristio “sumrak modernog prava”, u kom više ništa nije zaštićeno, već se nalazi u sivoj zoni, te je mimo odluka Predsjedništva BiH odlučio da podnese prijedlog rezolucije u UN.

Stevandić dodaje da ova odluka Alkalaja dolazi sa odobrenjem dijela međunarodne zajednice, koja već neko vrijeme svojom ćutnjom odobrva kršenje Ustava BiH, te je jasno da za Republiku Srpsku dolaze teška vremena i odluke, jer kompletna bošnjačka politička scena donosi odluke u skladu sa instrukcijama Zapada.
 
Stevandić smatra da neutralnost koju Republika Srpska zauzima prema sukobu Rusije i Ukrajine, nije ispoštovana od pojedinih BH diplomata, i da oni svojim odlukama krše Ustav, što je naišlo na odobravanje dijela međunarodne zajednice, što Republiku Srpsku čini najnezaštićenijim dijelom srpske teritorije.
 
Stevandić zaključuje da međunarodna zajednica nema jasnu sliku u BiH, te je i ova rezolucija pokušaj stavljanja BiH u neki centar pažnje, sa ciljem da se izazovu potencijalni sukobi.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )