Foto: Telegram

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je u Njujork, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Lavrov će danas i sutra učestvovati i predsjedavati sjednicama Savjeta bezbjednosti UN.

"Sergej Lavrov je stigao u Njujork. Sutra će se održati sjednica SB UN kojom će predsjedavati", napisala je ona sinoć na svom Telegram kanalu, prenosi Tass.

Očekuje se da će najviši ruski diplomata danas održati sastanak sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, a stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao je ranije da Rusija "ima dosta tema za diskusiju".

Pored toga, Lavrov je pozvao najviše diplomate nekoliko zemalja, uključujući američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, da učestvuju na sjednicama Savjeta bezbjednosti kojima predsjedava Rusija.
 
Let ruskog šefa diplomatije pratilo je oko tri miliona ljudi preko resursa "Flajtradar", saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
 
"Let Sergeja Lavrova Moskva – Njujork na 'Flajtradaru' je istovremeno pratilo više od 700.000 ljudi, a ukupno gotovo tri miliona. Rekord“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.
 
Lavrov je poletio u SAD u nedjelju popodne, a Zaharova je saopštila da je ministar doputovao u Njujork oko 4.00 sata ujutru.
 
Lavrov će u ponedjeljak učestvovati na jednom od centralnih događaja u okviru predsjedavanja Rusije Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija: na otvaranju debate na temu zaštite principa Povelje Ujedinjenih nacija. U utorak će ruski ministar predsjedavati još jednoj sjednici visokog nivoa u Savjetu bezbjednosti – otvaranju debate o bliskoistočnoj problematici.
 
Očekuje se da će se tokom posjete Njujorku ruski ministar sastati s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )