Foto: OKFEST.NET/RAS SRBIJA

Grad Prijedor će od 22. do 24. jula biti domaćin prvog “Nektar Garden Festa” na kojem će nastupiti mnoga zvučna imena urbane muzičke scene.

Trodnevni festival održaće se u Ljetnoj bašti, mjestu s dobro poznatom muzičkom tradicijom i kultnom okupljalištu mladih. Bašta u kojoj su se stvarale pjesme, gradila prijateljstva i rađale ljubavi sasvim je neobična bašta vječne mladosti.

Pred publikom na ovom legendarnom platou u gradu na Sani će nastupiti izvođači koji će vratiti festivalski duh i dobru energiju u Prijedor nakon nedostatka svih javnih nastupa pojavom pandemije virusa korona. 

Prvog dana „Nektar Garden Festa“ će zasvirati ljevoruki disko rokenrol elektro boj bend „Buč Kesidi“ iz Pančeva. Ovaj sastav je sa svojim posljednjim singlom “Đuskanje ne pomaže” dobio najbolje kritike domaće publike, a u Prijedor dolaze nakon veoma uspješne premijere bioskopskog muzičkog filma „Buč Kesidi: Euforija uživo“. Ovo filmsko-muzičko ostvaranje donosi nova izvođenja hvaljenog albuma “Euforija” i nekoliko starih hitova, a sve to na filmskom platnu!

Zajedno sa ovim dvojcem iz Pančeva, pred publikom na „Garden Festu“ će se predstaviti i legendarni hip-hop duo iz Crne Gore, „Who See“ kojeg čine Deduh iz Kotora i Nojz iz Herceg Novog koji sa sobom donose duh morskih obala protkan energičnim hip-hop rimama. 

Svoj nastup potvrđuje i tajanstveni maskirani sastav „Nipplepeople“ iz Hrvatske. U svim dosadašnjim predstavljanjima ova grupa ističe da u prvi plan svakog nastupa stavlja isključivo muziku, a publiku podsjećamo da su regionalnu popularnost stekli singlom „Sutra“ koji ih je odveo na velike regionalne festivale poput „OK Festa“, „Egzita“, „Samer Festa“ i mnogih drugih.

Ljubitelji iskrenog pank zvuka će povratak pred festivalske pozornice moći da proslave uz grupu „Ateist Rep“ iz Novog Sada, koji su takođe potvrdili nastup na „Garden Festu“. Pop, Radule i ekipa najavljuju odličan provod u Ljetnoj bašti, i od publike očekuju da sa njima zajedno pjevaju hitove kao što su „Varburg limuzina“, „Blu trabant“ i mnoge druge.

Iz Sarajeva u Prijedor stiže i legendarno „Zabranjeno pušenje“ koje će svojim koncertom podsjetiti publiku na slavne dane rokenrol scene, a nakon njih atmosferu će užariti i pank folk velnes sastav „Brkovi“.

Posljednjeg dana „Nektar Garden Festa“ predviđen je koncert grupe „Kanda Kodža i Nebojša“, nakon kojih će binom zavladati duh irske muzike koju donosi grupa „Ortodoks Kelts“. Za ljubitelje nešto čvršćeg zvuka tu će biti i grupa „Ritam Nereda“ koja će žestokim rifovima i energičnim tekstovima usijati plato Ljetne terase u Prijedoru.

Ulaznice za najavljeni muzički festival „Nektar Garden Fest“ će se moći nabaviti od ponedjeljka 28. juna putem sistema kupikartu.ba. Cijena jednodnevne ulaznice će biti 10 KM, dvodnevna će se moći kupiti po cijeni od 17 KM, dok će ulaznica za sve dane trajanja festivala koštati 22 KM.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )