Foto: Printscreen

Izraelski zračni napadi ciljali su ogranke udruge optužene za finansiranje skupine Hezbolah kasno u nedjelju i rano u ponedjeljak, izvijestili su libanski državni mediji.

Najmanje 11 napada zabilježeno je u južnim predgrađima Beiruta, a više napada u južnom dijelu države i sjeveroistočnoj regiji doline Beqaa i sve su uporišta Hezbolaha.

Većina napada usmjerena je na podružnice Al-Qard Al-Hassana, nelicencirane banke za sivo tržište koja se smatra jednim od glavnih izvora gotovine grupe.
Izrael je ranije navečer poručio da pokreće kampanju protiv mreža financiranja Hezbolaha, upozoravajući civile da se maknu iz svih objekata Al-Qard Al-Hassana.

"U nadolazećim satima napast ćemo mnoga mjesta, a tokom noći još više. U nadolazećim danima otkrit ćemo kako Iran finansira terorističku aktivnost Hezbolaha koristeći civilne institucije i udruge kao paravan", rekao je glasnogovornik IDF-a kontraadmiral Daniel Hagari u nedjelju navečer, malo prije početka naleta. Kako navode mediji, ovi napadi su pogodili i objekte u blizini aerodrome u Bejrutu i tako označili najbliže napade toj lokaciji od početka sukoba. Jedan od snimaka prikazuje napad na jednu od zgrada koja se srušila za samo nekoliko sekundi.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )