Foto: null

BANjALUKA - Gostovanje i minimalan poraz Krupe kod lidera Sarajeva, ostali su u sjenci detalja iz 86. minuta kada je glavni sudija Antoni Bandić umjesto penala za goste zbog očiglednog igranja rukom Joakima Adukora dosudio gol-aut, tvrdeći da je lopta prije centaršuta Muharema Ćivića napustila teren.

Međutim, njegovu odluku demantovao je snimak sporne situacije, nakon kojeg je postalo očigledno da je da su “ljudi u crnom” ko zna koji put ove sezone oštetili Krupu. Ovaj trend počeo je još u prvom kolu prvenstva takođe u susretu ova dva tima kada je Mateo Musa “kumovao” kod oba gola Sarajeva. Isti rivali sastali su se i u Kupu BiH kada je šampion i osvajač najmasovnijeg takmičenja takođe “poguran” u Krupi na Vrbasu. Ni u 11. kolu protiv Mladosti kada je Admir Šehović dosudio diskutabilan penal za Mladost kojem je prethodio faul nad defanzivcem domaćih... Do sada su čelnici premijerligaša iz kanjona ćutali, a sada je trener Siniša Mrkobrada ipak progovorio.

- Greška je bila očigledna, ali neću i ne želim da vjerujem da je bila namjerna. Nažalost, i te kako je uticala i na tok utakmice i na krajnji rezultat, jer se sve dešavalo u finišu utakmice. Na ponovljenom snimku vidjelo se da situacija nije bila čak ni diskutabilna, jer lopta nije bila ni blizu linije. Ne želim da razmišljam o tim stvarima niti da o njima diskutujem, postoji neko ko o tome vodi brigu, ako je to uopšte nekome i bitno. Najžalije mi je momaka koji su dali sve od sebe da ostvare pozitivan rezultat i što ih je jedna greška spriječila u tome - istakao je Mrkobrada, čiji tim je i dalje ubjedljivo posljednji na tabeli. 

Ono sa čim je stručni štab Krupe zadovoljan, jeste igra i zalaganje svih prvotimaca. 

- Bili smo ravnopravan protivnik favorizovanom Sarajevu, ali to nije bilo dovoljno da dođemo do boda. Ako smo željeli da osvojimo bar bod na “Koševu” onda smo mrežu rivala morali da zatresemo bar jednom, što mi nismo uspjeli. To otprilike i detektuje sve naše probleme, jer nam je gol razlika u prva četiri proljećna kola 1:4 - rekao je Mrkobrada.

Pauza dobrodošla

Nakon 23. kola uslijediće reprezentativna pauza u prvenstvu koju u Krupi na Vrbasu namjeravaju da iskoriste da se dobro pripreme za finiš sezone.

- Imaćemo vremena da oporavimo sve lakše povrijeđene igrače i da se dobro pripremimo za meč sa Tuzla sitijem. Protivnik je zaista kvalitetan, izostanak nekih igrača neće se ni primijetiti, ali vjerujem u ekipu i nadam se prvoj proljećnoj pobjedi - poručio je Mrkobrada.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )