Foto: null

Cink i selen su sve važniji minerali jer nam je svima važno da se odbranimo od virusa, a najbolje je da ih uzimate iz hrane!


Sastojci:


1/2 šolje kokosovog ulja

6 čena bijelog luka

1 kašika isjckanog đumbira

1 crni luk, isjeckan

1/2 šolje isječenih badema

2 kašike kurkume u prahu

2 kašike kari praha

2 crvene paprike, grubo isjeckane sa sjemenkama

1 kg batata, oljušten i isjeckan 2 lovorova lista

6 šolja supe od povrća

so i crni biber


Priprema:


U veću šerpu sipajte kokosovo ulje, biheli luk, đumbir, crni luk, bademe, kurkumu i kari. Sve dobro izmhešajte, pa dinstajte na umherenoj vatri dok sastojci ne omekšaju (oko 5 minuta).

Dodajte papriku, batat, lovorov list, a zatim sipajte supu od kuvanog povrća da sve prekrije.

Ostavite da se krčka, smanjite temperaturu i poklopite.

Kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta dok batat ne omekša. Izvadite lovorov list iz čorbe, a ostatak miksajte u blenderu dok ne dobijete finu kremastu smhesu.

Vratite lovorov list nazad i kuvajte još 15 minuta. Začinite po ukusu, solju i biberom.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )