Foto: null
Cink i selen su sve važniji minerali jer nam je svima važno da se odbranimo od virusa, a najbolje je da ih uzimate iz hrane!
Sastojci:
1/2 šolje kokosovog ulja
6 čena bijelog luka
1 kašika isjckanog đumbira
1 crni luk, isjeckan
1/2 šolje isječenih badema
2 kašike kurkume u prahu
2 kašike kari praha
2 crvene paprike, grubo isjeckane sa sjemenkama
1 kg batata, oljušten i isjeckan 2 lovorova lista
6 šolja supe od povrća
so i crni biber
Priprema:
U veću šerpu sipajte kokosovo ulje, biheli luk, đumbir, crni luk, bademe, kurkumu i kari. Sve dobro izmhešajte, pa dinstajte na umherenoj vatri dok sastojci ne omekšaju (oko 5 minuta).
Dodajte papriku, batat, lovorov list, a zatim sipajte supu od kuvanog povrća da sve prekrije.
Ostavite da se krčka, smanjite temperaturu i poklopite.
Kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta dok batat ne omekša. Izvadite lovorov list iz čorbe, a ostatak miksajte u blenderu dok ne dobijete finu kremastu smhesu.
Vratite lovorov list nazad i kuvajte još 15 minuta. Začinite po ukusu, solju i biberom.