Foto: informer.rs/reuters

Jelena Đoković kaže da Novaku i njoj nedostaje privatnost i anonimnost * Fali nam da možemo da radimo šta nam je volja, bilo kad i u bilo kom izdanju, dodaje ona

Teško mi je da budem poznata i nedostaje mi privatnost da bilo kad, u bilo kom izdanju, radim ono što mi je volja, kaže Jelena Đoković (33).

Kritike zbog izgleda

Nekada trpim kritike jer se nisam našminkala i jer nisam uvek na štiklama, ali sam odlučila da budem svoja
Jelena Đoković

Supruga Novaka Đokovića (32) priznaje da joj je ranije prijala ogromna pažnja koju u Srbiji i inostranstvu izaziva kao partner najboljeg tenisera sveta.

Jelena se uz Novaka redovno pojavljuje na svim svečanim događajima, ponekad i na turnirima, a ujedno rukovodi i humanitarnom fondacijom svog supruga, zbog čega je često u javnosti.

Teret slave je, međutim, s vremenom postao težak za oboje.

Kada ste mladi, onda vam prijaju svetla reflektora i pažnja. Ali, kako vreme prolazi, nedostaje vam čak i anonimnost, nedostaje vam privatnost da možete bilo kad, u bilo kom izdanju, raditi ono što vam je volja. Trudim se da se opirem svim tim zadatim formama, da budem svoja, kao i Novak - objašnjava Jelena u razgovoru za portal "vesti-online. com".

Novak mi traži teniske savete

Malo je poznato da je Jelena Đoković kao dete trenirala tenis, ali je zbog školovanja odustala od sporta.

- Volela sam sport, ali mi je škola uvek bila prioritet. Na vreme sam shvatila da ne bih bila u stanju da ostvarim neke zapažene uspehe u tenisu i više sam se posvetila učenju i knjizi. Verujem da nisam dovoljno relevantna da komentarišem Novakove mečeve na bilo koji način. Kada me pita za mišljenje, rado mu kažem šta mislim. Isto tako, više volim da gledam Novakove mečeve kod kuće jer mogu da vičem - otkriva Jelena.

Majka dvoje dece - Stefana (5) i Tare (2) često je na udaru kritika jer očigledno nije ljubitelj jake šminke i štikli. Ipak, trudi se da se zbog toga ne potresa.

Nekada trpim kritike jer se nisam našminkala ili zato što nisam uvek na štiklama. Odlučila sam da između onog kako sebe volim i kako to javnost očekuje izaberem ono čime neću sebe razočarati. Svesna sam i da kao supruga sportiste mogu biti interesantna žutoj štampi, pa se iz tog razloga trudim da ne dajem mnogo povoda za naslove - jasna je gospođa Đoković.

Posvećena porodici

Jelena je, uprkos činjenici da je porodica Đoković zbog Novakovih vanserijskih rezultata finansijski obezbeđena, odlučila da ne zapostavi ni ličnu profesionalnu karijeru. Ona je direktor Fondacije "Novak Đoković", koja je za manje od 10 godina sakupila impozantnih 9,8 miliona dolara humanitarne pomoći i otvorila 44 vrtića u Srbiji.

Porodici ću uvek biti posvećena do poslednjeg atoma energije, ali imam i veoma jasnu listu prioriteta kada je reč o poslovnim obavezama. I Novakova i moja majka su radile i brinule o porodici, pa verujem da takav uzor treba da imaju i naša deca - zaključuje Jelena.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )