Foto: srpskainfo.com

Sindikat obrazovanja, nauke i kulture, koji predstavlja više od 14.500 zaposlenih u predškolskom, osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju, kao i u nauci i kulturi, nije konsultovan u vezi sa modelom i načinom organizovanja nastave u predstojećoj školskoj godini u Republici Srpskoj.

Ovo je saopšteno danas iz ovog sindikata na čelu sa Draganom Gnjatićem, a u kojem se tvrdi da su više puta tražili sastanak sa ministarkom prosvjete i kulture Republike Srpske, Natalijom Trivić, kako bi razgovarali o početku školske godine u potpuno izmjenjenim uslovima rada, sa ciljem što kvalitetnijeg nastavnog procesa, ali i očuvanja digniteta prosvjetnih radnika i njihovog ekonomskog i socijalnog položaja.

– Nažalost, nakon skoro dva mjeseca insistiranja na pregovorima i nakon što je donesena odluka bez učešća Sindikata o modelu i načinu organizovanja nastavnog procesa od 1. septembra 2020.godine, ministarka je prihvatila razgovore koji će biti održani u ponedjeljak, 24. avgusta prostorijama Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske. Pregovarački tim Sindikata, na čelu sa predsjednikom Draganom Gnjatićem, će vrlo jasno prenijeti predstavnicima Ministarstva zahtjeve i poruke prosvjetnih radnika i biće spreman na svaku vrstu dogovora koji štiti i afirmiše značaj i ulogu prosvjetnih radnika u društvu – navodi se u saopštenju.

Takođe, ekonomski položaj zaposlenih u ovim djelatnostima biće jedna od najvažnijih tema ovih razgovora.– Prosvjetni radnici u Republici Srpskoj očekuju da na sastanku dobiju odgovore na sva za njih i za početak školske godine, važna pitanja. Republika Srpska, kao i resorno Ministarstvo, ni u jednom trenutku ne smiju zaboraviti sa koliko su znanja, požrtvovanosti i odgovornosti prosvjetni radnici doprinijeli, da se uspješno završi školska godina.Sa istim entuzijazmom se kreće u susret novoj školskoj godini, ali sa opravdanim strahom pred izazovom koji donosi Odluka o načinu izvođenja nastavnog procesa u vanrednoj situaciji – dodaje se u saopštenju.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )