Foto: KSS

Ženska seniorska reprezentacija Srbije nalazi u drugom šeširu žrijeba za četiri kvalifikaciona turnira za Svjetsko prvenstvo 2022. u Australiji (22. septembar – 1. oktobar), od kojih će se dva igrati u Beogradu (10-13. februar 2022).

Najbolje srpske košarkašice u drugom šeširu će biti sa nacionalnim timovima Belgije, Kine i Japana, u prvom šeširu su SAD, Australija, Kanada i Francuska, u trećem Bjelorusija, Rusija, Brazil i Nigerija, a u četvrtom Portoriko, Koreja, Bosna i Hercegovina i Mali.

Izvlačenje je zakazano za utorak 23. novembar u 11.30 sati u Ženevi, a kuglice će izvlačiti trofejna reprezentativka Srbije Sonja Vasić, prenosi kss.rs.

Na ova četiri turnira učestvovaće 16 reprezentacija, dakle po četiri na svakom.

Sa dva turnira će na SP plasman obezbijediti po tri reprezentacije, a na turnirima na kojima budu učestvovale Australija i SAD po dvije ekipe, jer su ove dvije selekcije već osigurale plasman, Australija kao domaćin, a SAD kao aktuelni olimpijski šampion.

Unaprijed je poznato da Srbija ne može da bude u grupi sa preostale tri ekipe iz drugog šešira.

Kao domaćin turnira, Srbija ne može da bude ni u grupi sa Japanom i SAD, jer su uz Beograd organizatori preostala dva kvalifikaciona turnira Osaka i Vašington, kao ni sa Francuskom, jer u jednoj grupi može biti najviše dvije reprezentacije iz iste FIBA zone, odnosno Evrope.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )