Foto: Twitter

Gest Granita Džake nakon meča sa Srbijom nije dobro prihvaćen ni u Švajcarskoj, a jedan ugledni medij je jasno analizirao cijelu situaciju.

Mnogo prašine se diglo oko ponašanja Granita Džake na meču Srbije i Švajcarske na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Iskusni vezista je ulazio u sukobe sa "orlovima", a nakon meča je slavio u dresu na kome je pisalo "Jašari", što je po mnogima bila jasna referenca na Adema Jašarija, teroristu i jednog od čelnih ljudi OVK koji je ubijen 1998. godine u selu Donje Prekaze. 
 
Sada su i u švajcarskim medijima počelo da se piše o tome kako ovakvo ponašanje Granita Džake škodi nacionalnom timu i reputaciji Švajcarske, pa je u tekstu pod naslovom "Džaka jeste i ostaje prokovokator" u uglednom švajcarskom mediju "NZZ" detaljno pisano o ovom slučaju.
 
Sam vezista Švajcarske je rekao da njegov gest nije imao nikakve veze sa Ademom Jašarijem već sa Ardonom Jašarijem, mladim defanzivnim vezistom koji je u timu Švajcarske, a po pisanjima engleskih medija FIFA je prihvatila to objašanjenje i riješila da Džaku poštedi bilo kakve kazne. Ipak u tekstu Tomasa Rosera, dopisnika "Noje Ciriher Cajtunga" iz Beograda stoji: 
 
"Gestovi kapitena Švajcarske su isprivocirali drugačije rekacije širom Balkana. Mišljenja su različita o Džakinom hvatanju za međunožje. Dok su srpski mediji isprovocirani, kosovski slave uspjeh njihovih predstavnika na Svjetskom prvenstvu", navodi se u tekstu.

U tekstu se navodi da ubistvo Adema Jašarija nije do kraja rasvijetljeno, a naglašava se da je Džaka jasno znao da u Srbiji za Ardona Jašarija malo ko zna, dok se prezime Jašari isključivo vezuje za Adema Jašarija ubijenog 1998. gpodine.
 
Ovaj tekst je izazvao velike reakcije i u kosovskih medijima pa je "Koha" ljutito reagovala tekstom u kome se navodi da je autor ovog teksta sportski novinar koji ne zna ništa o istoriji sukoba na Kosovu i o Ademu Jašariju. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )